Komplementarno zdravljenje v tujini

 

alternativna medicina

Uporaba komplementarne in alternativne medicine pri bolnikih z rakom: Evropska študija. Ne glede na to, ali zdravstveni strokovnjaki verjamejo v komplementarno zdravljenje ali ne, ga bolniki uporabljajo v vedno večji meri.

 

 

 

Uporaba komplementarne in alternativne medicine pri bolnikih z rakom: Evropska študija

Komplementarnega zdravljenja (prehranske terapije, zelišča, bioresonanca, vizualizacija, bioterapija…), se iz leta v leto poslužuje vedno večje število ljudi. Po prejetju določene diagnoze se komplementarnega zdravljenja poslužuje 57% več ljudi, kot pred postavitvijo določene bolezni.

Po objavljeni študiji je razvidno, da bolniki komplementarne oblike zdravljenja uporabljajo in ga bodo uporabljali tudi v prihodnje. Zato bi se s strokovnega vidika, moralo medicinsko osebje, zavedati pomena uporabe komplementarnega zdravljenja (prehransko zdravljenje je na prvem mestu, sledijo zelišča, bioresonanca in homeopatija, bioterapija in vizualizacijske tehnike) in bi se morali ustrezno izobraževati, da bi bili bolnikom kar najbolj v pomoč.

Razumeti bi morali pojem medicine in razširiti svoje razumevanje na tovrstno zdravljenje, ki vključuje tista zdravljenja, za katera obstajajo dokazi o učinkovitosti.

Za tovrstne raziskave je v Evropi namenjeno zgolj 0,31% vseh sredstev, ki so namenjena za medicinske raziskave. razlike pa se močno razlikujejo od države do države. Italija, Nemčija in Švica v ta namen namenijo največ denarja, Slovenija pa se v raziskavo sploh ni uvrstila.

 Vir: Offord Journals Medicine

Annals of Oncology, obseg 16, izdaja 4, pp 655-663

 

alternativno zdravljenje v tujini

V komplementarne klinike v tujino se odpravlja tudi vedno več Slovencev. Največ se odločajo za nemške, italijanske in švicarske klinike

Zato se veliko Slovencev na tovrstna zdravljenja odpravlja v tujino, kjer zdravniki in drugo medicinsko osebje, upošteva tudi načela komplementarne medicine.

 

Avtor: Alja Dimic, certificirana prehranska terapevtka

Vir: www.holistic.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.