Vitamin C intravenozno - Je zdravilo za raka vseskozi pred našim nosom?

 

vitamin c intravenozno

 

Vitamin C, ki bi ga vbrizgavali z injekcijo, bi lahko bil učinkovito in nizkocenovno zdravilo v borbi z rakom. Težava je, da farmacevtska podjetja najverjetneje ne bodo opravila testiranj, saj vitaminov ni moč patentirati. Vir: 24ur.com

 

 
 

Velike količine vitamina C lahko pripomorejo k učinkovitosti kemoterapije v borbi z rakom, so potrdile laboratorijske preiskave. Vitamin, ki bi ga vbrizgavali z injekcijo, bi lahko bil učinkovito in nizkocenovno zdravilo v borbi s to zahrbtno boleznijo, so zapisali v časniku Science Translational Medicine.

Vitamin C je sicer že dolgo časa alternativna metoda v boju z rakom. Farmacevtska podjetja najverjetneje ne bodo opravila testiranj, saj vitaminov ni moč patentirati, poroča britanski BBC.

V 70. letih prejšnjega stoletja je kemik Linus Pauling ugotovil, da je vitamin C vzet intravenozno učinkovit v zdravljenju raka. Klinični testi oralnega jemanja vitamina pa te učinkovitosti niso potrdili in raziskave so bile končane.

Znano je, da človeško telo hitro izloči vitamin C, če se ga poje. Znanstveniki na univerzi Kansas pa so ugotovili, da telo absorbira vitamin C, ki se ga da z injekcijo, in lahko ubije rakaste celice, ne da bi poškodoval zdrave.

Teste so opravili tudi na pacientkah z rakom na jajčnikih v napredni fazi. Ugotovili so, da so rakaste celice bile občutljive na vitamin, normalne so ostale nepoškodovane. Vitaminsko terapijo so uporabljali s standardno kemoterapijo. Pacienti so tudi poročali tudi o manj stranskih učinkov kemoterapije.

Ameriški znanstveniki opozarjajo, da bi morali opraviti obsežnejše klinične teste, da bi lahko ugotovili vse dobre in slabe lastnosti vitamina C.

 

Avtor: Topeka, 09.02.2014

Vir: www.24ur.com

 

Preberite še:

- Z visokimi dozami vitamina C intravenozno uspešno v boju proti raku

- Vitamini in minerali - niso vsi enaki

- Askorbinska kislina ni isto kot naravni vitamin C

- C vitamin prekaša cepiva

- Alternativno zdravljenje raka

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.