2 parabena in ena kombinacija kemikalij prepovedana v kozmetičnih izdelkih za otroke

 

parabeni nevarniOd 01. aprila 2015 je v vseh državah EU v veljavi prepoved uporabe Propylparaben-a in Butyl-paraben-a v kozmetičnih izdelkih za otroke, mlajše od treh let. (Delna) prepoved pa velja tudi za sočasno uporabo Methyl-chloroisothiazolinon (MCI) in Methylisothiazolinon (MI) v kozmetičnih izdelkih.

 

Preberi več


 

To sadje ima neverjetne zdravilne učinke

 

datljiŽe prej smo vedeli, da so datlji odlično naravno sladilo, ki lahko nadomesti nezdrave slaščice. A zadnja raziskava britanske univerze Cardiff Metropolitan je pokazala tudi, da so izjemno učinkoviti tudi v boju proti različnim bakterijskim okužbam.

Preberi več


 

Piškoti zdravju enako škodljivi kot cigarete

 

piskoti

Čeprav že dolgo vemo, da so transmaščobne kisline tesno povezane z nastankom srčno-žilnih obolenj, je izdelkov s temi nevarnimi snovmi na policah slovenskih trgovin vsako leto več.

 

Preberi več


 

Komplementarno zdravljenje v tujini

 

alternativna medicina

Uporaba komplementarne in alternativne medicine pri bolnikih z rakom: Evropska študija. Ne glede na to, ali zdravstveni strokovnjaki verjamejo v komplementarno zdravljenje ali ne, ga bolniki uporabljajo v vedno večji meri.

 

Preberi več


 

Kurkuma in zeleni čaj za boj proti prehladu

 

zeleni cajVeliko zeliščnih spojin deluje na zmanjšanje vnetij in okrepi imunski sistem v telesu. Dve izmed najbolj dobro raziskanih protivnetnih zelišč za imunsko krepitev, sta kurkuma in zeleni čaj. Dodajte ju na svoj dnevni režim in okrepite svoj imunski sistem ter se tako zaščitite pred prehladi, gripo in razvojem kroničnih bolezni. 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.