5 razlogov za zamenjavo amalgamskih plomb

 

amalgam-zivo-srebroŽivo srebro predstavlja STRUP - bio akumulacijsko substanco, ki najpogosteje v naše telo zaide preko amalgamskih zalivk (¨črnih plomb¨) v našem zobovju. Naše zdravje in okolje na račun škodljivega amalgama plačuje velik davek. Amalgam ne povzroča le trajne škode naše zobne strukture, temveč ima nadvse negativen vpliv tudi na zdravje našega celotnega telesa (predvsem na možgane, živčni sistem in ledvice).

Preberi več


 

Varna uporaba eteričnih olj

 

etericna olja varna uporabaVarna uporaba eteričnih olj je zelo pomembna. Eterična olja so 70-100 krat bolj koncentrirana od sušenih zelišč. 1 kapljica lahko vsebuje več kilogramov ali ton rastline, zato moramo z njimi ravnati spoštljivo.

 

 

Preberi več


 

Zdravo hujšanje - izguba kilogramov zagotovljena!

 

hujsanjeGlede na dejstva, da je 100 milijonov Američanov (v Sloveniji že 20 odstotkov otrok), bodisi predebelih ali s prekomerno telesno težo in da je novoletna resolucija številka ena za večino od nas izguba teže, je ena izmed najbolj presenetljivih točk o izgubljanju kilogramov ta, kako enostavno to je. Pa vendarle ni preprosto enostavno. Z drugimi besedami, medtem ko biokemična načela, ki sodelujejo pri izgubi telesne maščobe, niso zapletena v teoriji, so v praksi koraki več kot težavni.

Preberi več


 

Cink - odlična zaščita proti sepsi

 

ostrigeNedavna študija je pokazala, da cink učinkovito uravnava človekov imunski odziv v primeru pojava sepse. Sepsa je sistemska bolezen, ki jo povzročajo patogeni mikroorganizmi in njihovi toksini v krvi in drugih tkivih ter izzivajo obrambo imunskega sistema s kliničnimi znaki kot hipertermija, tahikardija, tahipneja, levkocitoza ali levkopenija. Sepsa se torej lahko pojavi pri pacientih, okuženih z raznimi mikrobi, in je na intenzivni negi pogost vzrok smrti, še zlasti pri starejših.

Preberi več


 

Glukozno-fruktozni sirup: Moti normalno delovanje možganov

 

glukozno fruktozni sirupUporaba glukozno-fruktoznega sirupa (GFS) je že dolgo bila povezana z  zamaščenimi jetri in žilami, diabetesom  in vse večjo prekomerno težo, sedaj je pa nova študija preiskovala učinke GFS-ja na možgane. GFS je poceni sestavina, ki jo dodajajo v hitro hrano in gazirane pijače ter je 6-krat slajši od sladkorja, pridobljenega iz sladkornega trsa. 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.