Kalcij v hrani - najboljši rastlinski viri

 

kalcijKalcij ima pomembno vlogo pri gradnji kosti v človeškem telesu in ohranjanju njihove trdnosti. Znano je, da so s kalcijem bogati različni mlečni izdelki in jajca. A tudi tisti, ki ne uživajo izdelkov živalskega izvora, ga lahko pridobijo v potrebni količini z uživanjem oreščkov, sadja in zelenjave, ki so bogati s kalcijem. V nadaljevanju lahko preberete o pomenu kalcija za naše telo in zdravje, zelenjavi, bogati s kalcijem, sadju, bogatem s kalcijem in kalciju v oreščkih.

Preberi več


 

Kako s prehrano do lepe in brezhibne kože?

 

 sijoca kozaAli ste vedeli, da lahko s pomočjo prave prehrane poskrbite za lepo in brezhibno kožo? Obstaja močna povezava med tem, kaj jeste, in tem, kako izgledate.

 

 

Preberi več


 

Vitamin D krči fibroidni tumor maternice

 

vitamin dPomembno: Vitamin D je tako pomemben za človeško telo, da ima svoje celične receptorje in je bolj podoben homronu. Vsako leto približno 200.000 žensk prestane kirurški poseg (podatek za ZDA), ki vključuje odstranitev njihove maternice, zaradi rasti ne-rakavih tumorjev znanih kot fibroidni tumor maternice, ki se pogosto pojavijo okoli stene maternice. Vendar pa je nova študija objavljena na spletu v journal Biology of Reproduction ugotovila, da vitamin D lahko učinkovito zmanjša velikost obstoječih fibroidnih tumorjev in lahko celo pomaga preprečiti njihovo tvorjenje.

Preberi več


 

Imate doma kemikalijo, ki uničuje vaše sklepe in možgane?

 

teflonska posodaČiščenje stanovanja in opravljanje gospodinjskih del najbrž ni nekaj, česar se neskončno veselimo. Morda radi kuhate, ali poznate koga, ki to rad počne … težko pa bi našli človeka, ki rad pomiva posodo ali riba tla. Sedaj boste imeli še en razlog, da se boste domačih čistilnih in kuhalnih akcij izogibali. Vsaj ko gre za neekološka čistila in nevarno posodo.

Preberi več


 

Študija klinike Mayo: Kaj uničuje možgane in kaj jih zdravi

 

mozganiKateri organ v vašem telesu je najbolj zamaščen? Ne, to ni vaš trebuh, pa čeprav morda z njim niste najbolj zadovoljni. Daleč največjo količino maščob od vseh sestavnih delov našega organizma vsebujejo naši možgani, in sicer kar 60 %. Zato ni nič čudnega, da so možgani najbolj zdravi in zadovoljni, če telo dan za dnem dobiva primerno velike količine maščob. S tem seveda ni mišljena mastna procesirana hrana, pa tudi ne jedi, ocvrte v velikih količinah oksidiranega rastlinskega olja, transmaščobe in vsaka stvar, ki transmaščobe vsebuje, ali nasploh karkoli, kar ni živilo naravnega porekla in ni zraslo v Naravi, pač pa je bilo narejeno v tovarni.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.