Čaj za vsako situacijo

 

cajČaj je ena izmed najbolj pitih pijač na svetu, razlog pa je v njegovih zdravstvenih koristih. Odličen je na vseh področjih: deluje kot zdravilo, pomirja, daje občutek tolažbe ali pa nas preprosto navda z energijo (čaji s kofeinom). Listi čajev so sestavljeni iz nekaj tisoč bioaktivnih spojin. Izberite pravi čaj za vsako težavo!

Preberi več


 

Amalgamske ali "črne" plombe - nevarnost za vaše zdravje?

 

amalgamAmalgam ali » črna« plomba je material, ki se uporablja že več kot 165 let. Po nekaterih statistikah naj bi ga uporabljalo 75 % zobozdravnikov. V povprečju to zlitino sestavlja 50 % živega srebra, 22-32 % srebra, 14 % kositra, 8 % bakra in v količinah do 1 % še indij, paladij in cink. Brez dvoma je dokazano, da se iz amalgama sproščajo hlapi živega srebra, kot je na široko pojasnjeno v članku »The Scientific Case Against Amalgam«.

Preberi več


 

Kako je nastala Bachova cvetna terapija

 

bachove kapljiceAngleški zdravnik Edward Bach (1886-1936) je življenje posvetil iskanju zdravila, ki bi zdravilo vzroke bolezni, ne pa samo odpravljalo simptome. Tako zdravilo je našel v kraljestvu narave, v cvetovih divlje raslih rož in dreves. Njegova cvetna terapija – Bachove kaplice na naraven, neškodljiv in blag način zdravijo naše porušeno duševno in čustveno ravnovesje in na ta način blagodejno vplivajo na naše telo.

Preberi več


 

Naravne rešitve za anksioznost

 

anksioznostZaradi vse hitrejšega in čedalje bolj stresnega življenjskega tempa se močno povečuje število ljudi, ki se soočajo z anksiozno motnjo. Zanjo so značilni simptomi, kot so slaba koncentracija, stalna napetost in nezmožnost sprostitve, prekomerno znojenje, pospešeno utripanje srca, zardevanje, tresavica, občutek ogroženosti brez objektivnega razloga zanj, glavobol, pogosto uriniranje, prebavne težave in motnje spanja.

Preberi več


 

Limona: koristi za zdravje

 

limonaKisla limona, ki jo uživate v svoji limonadi ali solati, vam prinaša enkratne ugodnosti! Limona raste na zimzelenem drevesu, ki so ga odkrili v Aziji. Plod je po navadi zelenkaste ali rumene barve. Celo sadje, torej vključno s sokom, lupino in skorjo, se uporablja tako v kulinariki kot tudi v nekulinarične namene. Limonin sok se uporablja predvsem za pripravo limonade. Vsebuje 6-odstotno citronsko kislino, ki daje kisel okus, vitamin C, kalcij, vitamine B5, B3, B1 in B2, železo, magnezij, fosfor, kalij ter cink, pa tudi sladkor, ogljikove hidrate, prehranske vlaknine, maščobe in beljakovine.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.