Ali je fruktoza res zdrava?

 

fruktozaSte prepričani, da kupujete zdravo hrano in se izogibate sladkorju? Police supermarketov se šibijo pod izdelki, ki so polni fruktoze in njenih različic. Fruktoza še vedno velja za zdrav nadomestek sladkorja. Pa je res tako?

 

 

 

Preberi več


 

Pomanjkanje vitaminov in mineralov vodi v težave s ščitnico

 

vitaminiVsi vemo, da je uživanje pravilne hrane nujno potrebno, da naše telo dobi vse potrebne vitamine in minerale. Pomanjkanje nekaterih vitaminov in mineralov lahko povzroči slabo delovanje ščitnice. Če imate težave z žlezo ščitnico, se prepričajte,  če jih zaužiteje dovolj.

 

 

Preberi več


 

Ftalati povzročajo raka na dojkah in druge resne zdravstvene težave

lak za nohte ftalatiFtalati so kemične spojine, ki se v industriji uporabljajo kot mehčala in jih lahko najdemo skoraj povsod okrog nas. V zadnjem času so raziskave in študije dokazale, da ftalati, ki imajo podobno strukturo kot naši hormoni, delujejo kot hormonski motilci izredno škodljivo na naše telo, povezani so s feminizacijo moških in dokazano povzročajo raka, predvsem raka na dojkah in raka na modih.

Preberi več


 

Jejte borovnice za daljše življenje

 

borovnice

Včasih živila, ki so zdrava, niso tako privlačna večjemu številu ljudi. Borovnice so pri tem izjema, saj so tudi hkrati zelo okusne in polne koristnih hranljivih sovi. Borovnice so resnično superhrana iz več razlogov. Zaradi svojih antioksidativnih lastnosti pa borovnice preprečujejo poškodbe DNK in s tem pripomorejo z zmanjšanju možnosti za nastanek raka in drugih kroničnih bolezni, ki zmanjšujejo življenjsko dobo.

Preberi več


 

Ali veste, kako negativne posledice ima pomanjkanje joda?

 

sol jod

Jod je nujno potreben za zdravje ščitnice in jajčnikov, dojk in prostate. Poleg tega obstaja povečano tveganje za raka dojke pri ženskah, ki jim primanjkuje joda, obstajajo pa tudi prepričljivi dokazi, da pomanjkanje joda poveča tveganje za raka ščitnice.

 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.