Eterično olje sivke pomirja telo in duha


etericno olje sivkaEterično olje sivke pomirja telo in duha. To je nadvse vsestransko eterično olje, saj ima zelo širok spekter uporabe.

 

 

 

Preberi več


 

Kaj vas naravno ščiti pred komarji?

 

naravna zaščita pred komarjiČe se pred nadležnimi komarji prav vsak dan ne želite zaščititi s kemičnimi repelenti, lahko preizkusite, ali vas enako dobro ščitijo naravni. Predstavljamo štiri eterična olja, ki veljajo za najbolj preverjena.

 

Preberi več


 

Hranilno obnovitvena nega kože po sončenju

 

obnova koze po soncenju

 

 

 

Po sončenju je potrebno kožo dobro navlažiti in nahraniti, v primeru poškodbe oz. sončnih opeklin pa poskrbeti za pomiritev in regeneracijo.

Preberi več


 

Zdravilna eterična olja


etericno oljeEterična olja ne razvajajo le naših čutil, ampak imajo tudi zdravilne učinke. Strokovnjaki univerze v Bochumu so ugotovili, da možgani vonjave identificirajo s pomočjo receptorjev in da molekule vonjav skozi vdihavanje in kožo prodrejo v krvni obtok, kjer se sproži njihov učinek. Nekatere vonjave imajo na možgane celo enak učinek kot zdravila, trdijo strokovnjaki.

Preberi več


 

Aromaterapija in poporodna nega za mamice

 

poporodna nega za mamiceObdobje po porodu je čas, ko se stke najmočnejša vez med vami in vašim novorojenčkom in ko lahko začnete zares uživati v svoji novi vlogi. Hkrati pa je tudi čas, ko lahko pri enem ali obeh pride do različnih težav, a tudi v tem primeru lahko varno uporabljate številna eterična olja: sivko, rožno pelargonijo, kadilno bosvelijo, rimsko in nemško kamilico, vrtnico, neroli, muškatno kaduljo in pačuli.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.