Zdravilne lastnosti kokosovega masla

 

kokosovo maslo

 

Opojno kokosovo maslo je fantastična vlažilna nega za celo telo. Bogato je z lavrinsko maščobno kislino in antioksidanti, ki kožo ščitijo pred prostimi radikali in prezgodnjim staranjem. Vpije se globoko v kožo, jo izdatno vlaži, mehča, pomirja in ji vrača prožnost.

Preberi več


 

Naravna nega kože v zimskih dneh

 

nega obrazaPozimi, pa čeprav letošnja ni nič kaj zimska, je treba negi kože posvetiti dodatno pozornost, saj jo mrzel zrak, smog in veter ter ogrevanje v notranjih prostorih dodatno obremenijo in izsušijo. Kožo celega telesa, še posebej pa obraza in rok, ki so pozimi najbolj izpostavljeni, moramo tako dobro zaščititi, da preprečimo poškodbe in izgubo vlage, hkrati pa jo lepo nahraniti in navlažiti. S pomočjo aroma kozmetike, naravnih hladno stiskanih olj, masel, eteričnih olj in hidrolatov lahko za to poskrbimo hitro in učinkovito, predvsem pa na popolnoma naraven način.

Preberi več


 

Aromaterapija v nosečnosti

 

nosecnost eterična oljaNosečnost je vznemirljivo in hkrati občutljivo obdobje, ko morate še posebej dobro poskrbeti zase, saj se vse, kar se vam dogaja v življenju, vse kar uživate in nanašate na kožo, prenaša na plod. Tudi pri izboru in uporabi eteričnih olj je zato potrebna posebna previdnost. Preverjeno varno pa lahko v tem obdobju uporabljate samo določena eterična olja.

Preberi več


 

Aromaterapija in eterična olja za domači spa

 

kopel

 

 

Hladni jesenski in zimski dnevi so kot nalašč za razvajanje v toplem objemu doma. In kaj je lepšega in bolj prijetnega kot aromatična kopel ob soju svečk? Ko si vzamemo čas samo zase, da pocrkljamo svoje telo in dušo.

Preberi več


 

Rožmarin in preprosta vaja omogočata boljši spomin, koncentracijo in več mentalne energije

 

rozmarin 200Vsi poznamo stari ljudski rek – rožmarin, za spomin. Sodobna znanost dan za dnem potrjuje tovrstne ljudke modrosti, stare nekaj sto ali tudi nekaj tisoč let. Tako je bilo tudi v primeru rožmarina. Nedavna študija je potrdila, da ta prijetno dišeča začimbnica ne izboljša samo spomina, ampak tudi mentalno poživlja in pomaga okrepiti koncentracijo. Deluje tako na študente kot na upokojence, torej ne glede na generacijo.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.