Aromaterapija za alergijski rinitis oz. seneni nahod

 

seneni nahodAlergijski rinitis, bolje poznan kot seneni nahod, je resnično lahko prava nadloga. Narava je v polnem razcvetu, vi pa njene čudovite stvaritve lahko opazujete le od daleč, saj so vaše dihalne poti zamašene, oči se vam solzijo, iz nosa teče in kihanje se kar ne neha. Na žalost je tako, a pri senenem nahodu velja, da je resnično najboljša preventiva.

Preberi več


 

Aromaterapija za zaščito in krepitev imunskega sistema v zimskem času

 

aromaterapija pozimiAromaterapija je čudovita in povsem naravna alternativa za zaščito pred mikrobi in krepitev imunskega sistema, hkrati pa uspešna pomoč pri zdravljenju številnih jesensko-zimskih obolenj, kot so prehladi, gripe in različne viroze. Vsestransko učinkovita so eterična olja čajeve mirte, evkaliptusa, limone, sivke, timijana in niaoulija, ki jih lahko uporabimo v masažnih mešanicah, parnih inhalacijah, izparilnikih in kopelih, nego pa dopolnimo s pitjem zeliščnih čajev ter uporabo sirupov in tinktur.

Preberi več


 

Učinkovita in hitra samopomoč pri okužbah sečil

 

vnetje secil

 

 

Objavljamo vprašanje bralke in odgovor, ki bo morda prišel prav še komu drugemu. Napisan je bil za ženska sečila, toda smiselno lahko ta priporočila uporabijo tudi moški.

Preberi več


 

Eterično olje mandarine in pelargonije za prijetno praznično vzdušje

 

praznicna dekoracija mandarina

 

Z eteričnimi olji lahko pričarate čudovito praznično razpoloženje. Predlagamo vam kombinacijo rožne pelargonije in zelene mandarine. Mandarina bo v vas zbudila prijetne spomine, pelargonija pa bo poskrbela za dobro voljo.

Preberi več


 

Z vrtnicami proti raku

 

rosa damascena

 

 

Človeštvo pozna zdravilne lastnosti eteričnih olj, med njimi tudi eteričnega olja iz cvetnih lističev vrtnic, že tisočletja. Da eterično oziroma esencialno olje vrtnic učinkovito deluje proti raku, pa so odkrili šele nedavno.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.