Osnovne značilnosti eteričnih olj

 

etericna olja osnoveEterična olja so visoko koncentrirane substance (izvlečki) iz določenih rastlin in predstavljajo esenco oziroma dušo rastline. Olja se v zelo majhnih količinah zbirajo v posebnih žlezah ali mešičkih, ki se nahajajo v vlaknih aromatičnih rastlin. Dišeča struktura olja se začne proizvajati v kloroplazmi listov rastline.

 

Preberi več


 

Aromaterapija pri revmatičnih težavah

 

etericno olje rozmarinRevmatične težave so danes dokaj pogoste, vzroki pa se skrivajo predvsem v načinu življenja: veliko sedenja in nepravilni telesni položaji, pomanjkanje gibanja, nepravilna prehrana, polna sladkorjev, enostavnih ogljikovih hidratov in mlečnih izdelkov, manjše, ponavljajoče se poškodbe sklepov in hrbtenice, čustveno in psihično neravnovesje ter stres. Če je takšen način življenja stalnica, se revmatične težave lahko razvijejo v bolezen.

Preberi več


 

Oblikovanje telesa z aromaterapijo

 

oblikovanje telesa aromaterapijaPoletni čas je tu, priprave na počitnice že v teku, zimske maščobne zalogice pa kar nočejo stran? Morda je za temeljito preoblikovanje postave še pred poletjem res že malce pozno, a nikoli ni prepozno začeti. S pomočjo aromaterapije in eteričnih olj ter z zmerno, pravilno prehrano in redno telesno vadbo boste nad rezultati morda presenečeni.

Preberi več


 

Blagodejna aromaterapija v času mene

 

aromaterapija menaMenopavza nikakor ni nujno nekaj slabega, se je pa vsekakor drži negativen predznak. Mnoge ženske jo preživljajo povsem brez težav in uživajo v njenih prednostih, za nekatere, po drugi strani, pa je lahko resnično neprijetna. A simptome, kot so prekomerno potenje, vročinski valovi, utrujenost, čustvena nihanja in nihanja razpoloženja, zastajanje vode, napihnjenost, težave s prekrvavitvijo in krčne žile, lahko uspešno pomagamo blažiti s pomočjo aromaterapije in eteričnih olj.

Preberi več


 

Eterična olja za božanske gurmanske užitke

 

etericna olja kuhanjeEterična olja so ene tistih opojnih snovi, ki te zlahka »zasvojijo«. Ko te enkrat ujamejo v svoj magični objem, poti nazaj ni več, to je ljubezen za vedno. In vedno bolj ko z njimi živiš, bolj kot jih spoznavaš in jim tudi vračas svojo hvaležnost in ljubezen, več ti dajo. Mene so najprej zasvojila pri negi telesa, nato so me prepričala na čustvenem in psihološkem nivoju, vmes je bilo še nekaj stopničk, nato pa so me popolnoma osvojila tudi v kuhinji.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.