Aromaterapija in naravna nega proti krčnim žilam

 

krcne zileV aromaterapiji človeka obravnavamo celostno, kar vključuje tudi način prehranjevanja, gibanja in življenjski slog. Krčne žile, med katere sodijo tudi hemeroidi, so posledica popuščanja žilnih zaklopk, pri čemer si lahko pomagamo s pravilno prehrano, različnimi zeliščnimi obkladki in oljnimi mešanicami, ki so najbolj enostavne za uporabo.

Preberi več


 

Naravna zaščita pred soncem

 

naravna zascita pred soncemPorjavelost ni nič drugega kot obrambni mehanizem kože. Melanociti (celice, ki se nahajajo v vrhnjici) začnejo proizvajati melanin, pigment, ki kožo ščiti pred škodljivimi vplivi ultravijoličnega sevanja. S prekomerno izpostavljenostjo sončnim žarkom poškodujemo kožo: postane trša, bolj suha in nagnjena k nastankom gub.

Preberi več


 

Aromaterapija za vsak dan

 

aroamterapija za vsak dan

 

Aromaterapija je pri nas prisotna že lep čas, najbolj je poznana v obliki aroma masaže. A to je le kapljica v morju možnosti, ki jih aromaterapija z uporabo eteričnih olj, osnovnih olj in hidrolatov ponuja za zdravje, dobro počutje in osebno nego, pa tudi nego doma in domačih živali.

Preberi več


 

Aromaterapija in naravna nega za sončenje

 

soncenjeZaradi tanjšanja ozonskega plašča so sončni žarki vedno močnejši in vedno bolj škodljivi, zaščitna sredstva pred soncem pa vedno bolj agresivna in koži neprijazna. S pomočjo aromaterapije ter uporabe hladno stiskanih olj in masel ter eteričnih olj lahko kožo tudi poleti negujemo na povsem naraven način. Brez škodljivih učinkov za zdravje, živali ali okolje.

Preberi več


 

Nad pigmentna znamenja z aromaterapijo

 

pigmentna znamenja

 

 

V aromaterapiji poznamo več olj in eteričnih olj, ki so učinkovita pri odpravljanju pigmetnih znamenj, ki nastanejo zaradi poškodbe kože s sončenjem. Pogostejša so v starosti, pri ljudeh s svetlejšo kožo in tistih, ki so veliko časa izpostavljeni soncu.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.