Naravno proti potenju

 

naravno proti potenjuDanes so trgovine polne deodorantov in perspirantov, ki ponujajo 100% učinkovitost, dolgotrajno svežino in obljube, da se ne bomo potili tudi do 24 ur. A ti izdelki imajo najmanj dve ključni težavi. Prva je ta, da deodoranti, ki preprečujejo potenje in jih pravzaprav imenujemo antiperspiranti, onemogočajo izločanje strupenih snovi iz telesa, kar za telo nikakor ni naravno in dobro. Druga pa je ta, da lahko vsebujejo alkohole, antimikrobna sredstva, umetne parfume in aluminijeve spojine, ki so lahko koži in zdravju škodljive.

Preberi več


 

Z aromaterapijo proti celulitu

celulitCelulit je kozmetična težava, ki danes prizadane večino žensk ne glede na postavo in težo. Dejavniki za njegov nastanek so med seboj povezani, zato je k odpravljanju potrebno pristopiti celostno. Poleg gibanja, zdrave, uravnotežene prehrane in pitja dovolj tekočine vam pri tem lahko na povsem naraven način pomaga aromaterapija.

Preberi več


 

Dišeči naravni deodoranti z eteričnimi olji

 

naravni deodorantiDanes so trgovine polne deodorantov in perspirantov, ki ponujajo 100% učinkovitost, dolgotrajno svežino in obljube, da se ne bomo potili tudi do 24 ur. A ti izdelki imajo najmanj dve ključni težavi. Prva je ta, da deodoranti, ki preprečujejo potenje in jih pravzaprav imenujemo antiperspiranti, onemogočajo izločanje strupenih snovi iz telesa, kar za telo nikakor ni naravno in dobro. Druga pa je ta, da lahko vsebujejo alkohole, antimikrobna sredstva, umetne parfume in aluminijeve spojine, ki so lahko koži in zdravju škodljive, še posebej, če jih nanašamo na nežno, sveže pobrito kožo pod pazduhami.

Preberi več


 

Eterična olja kot naravni repelenti

 

naravni repelentiPoletni dnevi so tukaj in z njimi tudi vsa živa bitja, ki jih pozimi ni. Tako majhna, pa tako zoprno lahko ugriznejo ali pičijo! A so del narave, naravnega ekosistema, zato jih moramo sprejeti, seveda pa to ne pomeni, da se pred njimi ne smemo zaščititi. In kot pravi rek, boljša je preventiva kot kurativa.

Preberi več


 

Domača zobna pasta - nežna, negovalna, zdravilna, učinkovita

 

domaca zobna pastaDomači pripravki za nego zob in ustno votlino so morda malo bolj neobičajni, predvsem pa zahtevnejši izdelek domače naravne kozmetike. Tudi zato, ker se žal pogosto kot sestavine navajajo snovi, ki lahko pri dolgoročnejši uporabi povzročajo težave, ker so hitro pokvarljivi, preveč agresivni ipd. Za izdelavo res dobre, kvalitetne in obstojne domače zobne paste pa vseeno obstaja ogromno nežnih osnov, ki jih obogatimo in tako dobimo res čudovite izdelke, ki so primerni tudi pri zelo občutljivi ustni votlini ali za otroke.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.