Medicinski mobing nad celotno družbo


cepljenjeSlavna zdravnica iz Lenarta je spet moralizirala, žalila in grozila, tokrat v Mladini.
Zdravnico, ki izjavi, da je "zaupanje med bolnikom in zdravnikom temelj dobrega zdravja« nihče na tem svetu ne sme jemati resno, o objektivnosti in profesionalizmu novinarja pa imam izkušnje, ki sem jih opisal v knjigi Boj za resnico o kravjem mleku.

(avtor: Ivan Soče)

 

 Spoštovana zdravnica, staršev ne zanima vaša medicinska doktrina, vaša vest, zakonski predpisi … zanima jih zdravje otrok. Skrajnje neetično in, upam si zapisati podlo, je starše označevati kot nekoga, ki hoče škoditi svojemu otroku in da je vam bolj stalo do zdravja do njihovih otrok, kot njim samim. S kakšno pravico si upate oceniti, da smo kot družba »strašno nezreli«. Zato, ker smo neubogljivi, ker terjamo dokaze … Takšno govorjenje je lahko prvi korak k medicinski diktaturi, ki jo vztrajno napovedujem, saj nezreli ljudje naj ne bi znali racionalno odločati in jih je zato treba prisiliti. In to bodo seveda naredili zdravniki. 

Spoštovana zdravnica! Mar je tako težko prepoznati stisko staršev, njihov strah, obup … Kako je mogoče za nezaupanje v medicino okriviti internet in prikazovanje zdravnikov v slabi luči? Je Lenart še v Sloveniji? Ali gospa gleda TV, bere časopise, knjige … Edini krivci, da zdravniki izgubljajo ugled, so zdravniki sami!
Zakaj se zdravnica dela ubogo in nemočno v boju zoper nadležne zlobne starše, ki ji grenijo življenje. Zakaj na pomoč ne pokliče vso farmacevtsko in medicinsko pamet tega sveta, ki naj dokončno odgovori na vsa vprašanja vseh staršev in problem bo v hipu rešen. Ko starš odpre usta, mu zdravnica v roke potisne knjižico z verodostojnimi dokazi in vsakršen pritisk v hipu izgine. Zakaj takšne knjige nikjer ni: ne v ZDA, na Japonskem, v Nemčiji, Sloveniji ali Bangladešu? Zakaj novinarji ne vprašajo državne zdravstvene organe, zakaj takšne knjižice nikjer ni?
Zakaj novinarji v imenu javnosti (staršev) ne zahtevajo dokazljivih odgovorov in zakaj se zadovoljijo s floskulami o varnih cepivih, za katera proizvajalci nočejo prevzeti nobene odgovornosti, o učinkovitih cepivih, za katera nihče ne ve, koliko so učinkovita in koliko časa bi naj zaščita trajala, o nedokazanih predpostavkah o čredni imunosti ipd.
Bati se je treba zdravnikov in zdravnic – farmacevtskih vernikov, ki hočejo, da državljani njim slepo verjamemo, tako kot oni slepo verjamejo farmacevtski industriji. Bati se je novinarjev, ki se tako jasno (ne zgolj v tem primeru) postavijo na stran strokovne dogme.
Nič ni bolj pogubnega kot nekritično zaupanje strokovnjakom.

 

Vir: FB/Ivan Soče

https://www.facebook.com/ivan.soce.3

 

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.