Post - kako in zakaj se postiti?

 

postenje dkTelo je hiša naše duše in ni dovolj, da skrbimo samo za dušo ali samo za telo. Idealno je, da skrbimo za oboje. Vendar pa telo potrebuje drugačno skrb kot duša. Vse duhovne prakse do neke mere vključujejo tudi skrb za telesno čiščenje v obliki postenja, vegetarijanskih prehranskih navad ali drugih načinov za razstrupljanje in čiščenje.

Preberi več


 

Klistiranje s kavo očisti jetra

 

kavni klistirDanes sem se odločila za klistiranje s kavo. Malo več predpriprav je potrebnih kot pri klistiranju z bazično soljo, vendar se splača. Zaradi kofeina v kavi si, poleg črevesja, očistimo tudi jetra. Za čiščenje jeter z grenko soljo in oljem je še prehitro (marca, aprila), zato je klistiranje s kavo dobra alternativa. Piše: Helena Golenhofen

Preberi več


 

Klasično izročilo ajurvede

 

dr vinod verma ajurvedaKo je dr. Vinod Verma po doseženih dveh doktorskih nazivih iz medicine – v Indiji iz reprodukcijske biologije in v Parizu iz nevrobiologije – ter večletnem raziskovalnem delu v ZDA in Nemčiji prišla do spoznanja, da je sodobno zahodno zdravstvo necelostno in usmerjeno predvsem v zdravljenje bolezni namesto v ohranjanje zdravja, je leta 1986 ustanovila organizacijo NOW (The New Way Health Organisation). Z njeno pomočjo širi znanja o holističnih življenjskih načelih in preventivnih zdravstvenih metodah ter spodbuja uporabo različnih terapevtskih ukrepov samopomoči.

Preberi več


 

Zaščita organizma pred živim srebrom v ribah

 

tuna živo srebroNihče ne dvomi o tem, da so ribe zdrava hrana. Človeštvo se z njimi hrani od pamtiveka in s svojo visoko vsebnostjo nenasičenih maščobnih kislin omega 3, predvsem EPA (eikozapentaenojske) in DHA (deksozaheksaenojske) so pomagale razviti naše možgane in narediti iz nas bitja, kakršna smo danes.

Preberi več


 

Tudi telo občasno potrebuje čiščenje

 

telo ciscenjePrvi znanilci nakopičenih odvečnih snovi v telesu so: utrujenost, nezbranost, podočnjaki, alergije, bolečine v sklepih, zamašene obnosne votline, motne in pordele oči, polt brez leska, madeži na koži, slaba prebava, zadah iz ust … Prečiščevanje telesa je najlepše darilo, ki si ga lahko podarite. Čeprav ni čudežno zdravilo za vse bolezni, je odlična metoda za nov polet in blagodejne spremembe. Povrnili se vam bodo dobro počutje, vitalnost in duševni mir.  

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.