Aromaterapija za zaščito in krepitev imunskega sistema v zimskem času

 

aromaterapija pozimiAromaterapija je čudovita in povsem naravna alternativa za zaščito pred mikrobi in krepitev imunskega sistema, hkrati pa uspešna pomoč pri zdravljenju številnih jesensko-zimskih obolenj, kot so prehladi, gripe in različne viroze. Vsestransko učinkovita so eterična olja čajeve mirte, evkaliptusa, limone, sivke, timijana in niaoulija, ki jih lahko uporabimo v masažnih mešanicah, parnih inhalacijah, izparilnikih in kopelih, nego pa dopolnimo s pitjem zeliščnih čajev ter uporabo sirupov in tinktur.

Preberi več


 

O antioksidantih in štirih usodnih dejavnikih staranja

 

sveza solataSplošno znano je, da so antioksidanti v telesu potrebni zato, da izničijo negativne učinke prostih radikalov, ki povzročajo in poslabšujejo bolezni, pospešujejo staranje in nam jemljejo energijo. Stvar je zelo preprosta: stanju, v katerem se prosti radikali preveč nakopičijo in jih antioksidanti ne uspejo več dohajati, tako da telesni sistemi odpovejo, pravimo smrt.

Preberi več


 

Začimbe za možgane - in kaj imajo s tem bioidentični hormoni

 

zacimbe

 

Mnogo študij je že potrdilo, da so začimbe odličen način za vnos antioksidantov v telo. Začimbe nikakor niso samo dodatek za boljši okus, barvo, vonj ali celo samo za okras – so prava orožarna naravnih zdravil, ki krepi organizem, ga pomlajuje in regenerira ter preprečuje, lajša in zdravi vrsto resnih bolezni.

Preberi več


 

O tehniki doseganja čustvene svobode (EFT)

 

EFT tockeTežava, ki se pokaže na fizičnem telesu, je pogosto posledica težave na mentalnem ali čustvenem telesu. Po podatkih American Medical Association izvira iz čustev vsaj 85 odstotkov bolezni. Nerazrešena, potlačena in negativna čustva namreč zavirajo pretok življenjske energije, kar se lahko manifestira kot depresija in žalost, na fizičnem nivoju pa kot bolečina ali bolezen.  

Preberi več


 

Vitex - navadna konopljika za ženske težave

 

vitex navadna konopljika

Navadna konopljika ali Vitex Agnus-Castus  je znano zelišče, ki se v svetu in Evropi uporablja že več stoletij med milijardami žensk s hormonskimi težavami. Ime “Agnus Castus” izhaja iz grške besede za “Čist” po grških ženskah, ki so želele ohraniti čistost in so dajale liste te rastline v svoje postelje in so spale na njih.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.