Študija potrdila, da homocistein lahko znižamo z zdravo hrano

 

cesen

 

Včasih placebo tabletke, ki jih uporabljajo v študijah, delujejo enako dobro ali bolje od zdravil. Imamo pa tudi hrano, ki deluje neprimerno bolje od placeba. In tak primer so živila in prehranska dopolnila, ki vplivajo na zniževanje aminokisline homocistein.

Preberi več


 

Deset ajurvedskih nasvetov za lažji spanec

 

ajurveda spanjeMarsikdo med nami se je že srečal s premetavanjem in obračanjem v postelji in štetjem ovac – spanca pa od nikoder. Bili smo nemirni in razmišljali o tisočih stvareh. 50 % populacije ima redno težave s spanjem. Znanstveniki so ugotovili, da je pomanjkanje spanca oz. slab spanec kriv za mnogo bolezni. Po ajurvedi je dober spanec eden izmed štirih temeljev zdravja.

Preberi več


 

Šest ajurvedskih nasvetov, ki izboljšajo vaše zdravje

ajurvedski nasvet

 

 

 

Predstavljamo vam šest ajurvedskih nasvetov, ki lahko pripomorejo k vašemu boljšemu zdravju in dobremu počutju.

Preberi več


 

Naj se prebudi zdravnik v vas

 

svoj zdravnikMag. Miloš Židanik, dr. med., specialist psihiater, je pred kratkim na vrata svoje ambulante obesil zanimivo obvestilo: »Rak, bolezni srca in ožilja, debelost, sladkorno bolezen in avtoimunska obolenja (npr. multipla skleroza) je mogoče relativno enostavno preprečiti, a tudi zdraviti oziroma vplivati na njih potek, če so te bolezni že prisotne – ob pomoči prehrane. Izberite hrano izključno rastlinskega izvora – brez mesa, rib, mlečnih izdelkov in jajc – in naredili boste največ zase in za svoje otroke. Zrelost pomeni zrel odnos do sebe in svojih. Čas je za spremembo!«

Preberi več


 

Aromaterapija za alergijski rinitis oz. seneni nahod

 

seneni nahodAlergijski rinitis, bolje poznan kot seneni nahod, je resnično lahko prava nadloga. Narava je v polnem razcvetu, vi pa njene čudovite stvaritve lahko opazujete le od daleč, saj so vaše dihalne poti zamašene, oči se vam solzijo, iz nosa teče in kihanje se kar ne neha. Na žalost je tako, a pri senenem nahodu velja, da je resnično najboljša preventiva.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.