Skrivnost delovanja zdravilnih rastlin

zdravilna zelisca

 

 V čem je skrivnost delovanja zdravilnih rastlin? Uporabljamo jih od nekdaj za razno razne tegobe, danes poznamo njihovo sestavno, znamo učinkovine izolirati, analizirati …. Ne znamo pa ponoviti sinergičnega delovanja učinkovin.

Preberi več


 

Homeopatija, heretično področje medicine

 

homeopatijaV Sloveniji prepoved dvojne prakse tovrstnega zdravljenja. Joachim Gross se je zaradi svoje dvojne prakse prijavil  sam. Homeopatijo in druge alternativne metode zdravljenja bodo morda pri nas kmalu lahko opravljali tudi zdravniki. Zdravniška zbornica je zaradi samoprijave zdravnika homeopata začela o tem resno razpravljati. Vir: Delo

Preberi več


 

Nenavaden nasvet, kako se znebiti parazitov

 

parazitiKdo je v današnjem času na seznamu ogroženih, da se okuži s paraziti? Pravzaprav vsak izmed nas. Morda vas bo presenetilo, toda paraziti nikakor niso (več) problem blatnih vasic in kužnih rečnih nabrežij tretjega sveta. In tudi nikakor niso nekaj, kar je povezano zgolj z nezadostno higieno in kronično podhranjenostjo. Med 85 in 90 odstotki prebivalcev t.i. ‘civiliziranega’ sveta nosi v sebi vsaj enega parazita, mnogi pa tudi po več. Gre torej za nekakšno tiho epidemijo, ki ji zdravniki v večini primerov niso kos, saj niso izurjeni za prepoznavanje tovrstnih simptomov.

Preberi več


 

Izgorelost ali depresija?

 

izgorelostVeliko ljudi zamenjujeje simptome izgorelosti z depresijo, vendar imata depresija in izgorelost povsem druge učinke na telo. Depresija je povezana z visoko ravnjo kortizola, hormona v telesu, ki se izloča v odzivu na stres. Izgorelost pa je dejansko povezana z nizko ravnjo kortizola. Ljudje pogosto obiščemo zdravnika z znaki izgorelosti, ker pa obstajajo podobni znaki, kot pri depresiji, nam predpišejo antidepresive. Ti pa pri ljudeh, z že tako nizko vrednostjo kortizola, vrednosti kortizola še znižajo in sindrom izgorelosti le še poslabšajo.

Preberi več


 

Priporočila dr. Budwigove za boljše zdravje

 

laneno olje

14 priporočil dr. Budwigove za boljše zdravje, ki je pretežni del življenja je posvetila raziskovanju vpliva maščob na zdravljenje tumorjev. Njene terapije so se pokazale kot izjemno uspešne, njena dieta pa je danes sestavni del celostnega zdravljenja v mnogih klinikah, ki so zelo uspešne pri zdravljenju raka.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.