Holesterol: Prijatelj ali sovražnik?

 

holesterolHolesterol je v našem modernem svetu postal skorajda kletvica. Zahvaljujoč promotorjem prehransko-srčne hpoteze vsi »vemo«, da je holesterol »zlo« in da se je proti njemu treba boriti na vsakem koraku. Če verjamete množičnim medijem, lahko pomislite, da preprosto nobena raven holesterola ni dovolj nizka. Če ste dosegli določeno starost, vas bodo verjetno napotili na testiranje holesterola v krvi... Avtorica: Natasha Campbell-McBrid, dr. med., nevrologinja in prehranska strokovnjakinja

Preberi več


 

Neplodnost - alternativni pristopi

 

neplodnost Vsak 6. par v Sloveniji se sooča z neplodnostjo oz. s težavami z zanositvijo. Neplodnost je definirana kot nezmožnost spočetja otroka po enem letu nezaščitenih spolnih odnosov. Neplodnost prizadene približno 10–15 % parov v reproduktivnem obdobju. Težave s plodnostjo se višajo z višanjem starosti ženske. Dejavniki življenjskega sloga, ki so povezani s povečanim tveganjem za težave z zanositvijo, so toksični učinki tobaka, marihuane in drugih snovi, prekomerna telesna dejavnost, neprimerna prehrana (velika izguba ali predobivanje telesne teže) in višja starost.

Preberi več


 

Naš imunski sistem: Popoln naravni stroj

 

imunski sistemČloveški imunski sistem je osupljivo, kompleksno, zapleteno biološko ogrodje, ta je odlično zasnovan da zaščiti telo pred široko raznolikostjo patoloških agentov. Sestavljen je iz neštetih celičnih in podceličnih mehanizmov, ti mu dajejo inteligenco in prilagodljivost ki je skoraj čudežna. B celice in T celice in celice Naravne celice Ubijalke (ja tako se imenujejo) in protitelesa (imunoglobulin), vsi koordinirani in sinhronizirani ter izjemno učinkoviti.

Preberi več


 

Kočevska bela jelka med najmočnejšimi antioksidanti

 

bela jelkaBela jelka (Abies alba) je vrsta iglavca, ki je avtohtona v srednji in južni Evropi in raste skoraj po vsej Sloveniji. Znano je, da je lubje različnih iglavcev zanimiv vir fenolnih spojin z različnimi farmakološkimi učinki. Največ raziskav je bilo narejenih z izvlečkom lubja obmorskega bora (Pinus maritima). Raziskovalci so ugotovili protivnetni, kardioprotektivni in imunostimulativni učinek, ter izboljšanje metabolnega sindroma in kroničnega venskega popuščanja. (Delo)

Preberi več


 

Pomanjkanje vitamina D vodi v kronična vnetja

 

artritis

 

 

Coleraine, Velika Britanija. Raziskava je pokazala, da imajo starejši, sicer zdravi ljudje, ki imajo pomanjkanje vitamina D, višjo stopnjo biomarkerjev povezanih z vnetji, kot so multipla skleroza in revmatoidni artritis.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.