Odpadna zdravila: v telo pridejo s pitno vodo in škodujejo

 
zdravilaOdpadna zdravila brez papirne embalaže oddamo farmacevtom, ti pa jih odložijo v posebne zabojnike, katerih vsebina se nato strokovno uniči – s sežigom. Najhujša posledica vpliva zdravil v okolju je vse večja odpornost povzročiteljev bolezni proti antibiotikom, saj se glavnina zaužitih antibiotikov izloči nespremenjena in konča v odpadnih vodah. Tako se je v okolju z visoko izpostavljenostjo antibiotikom močno razširila bakterija Enterococcus faecium, eden glavnih krivcev bolnišničnih okužb, predvsem seps in okužb ran. Pereč problem so tudi v okolju prisotni steroidi oz. druge snovi, ki delujejo na endokrini sistem. Vir: Delo

Preberi več


 

Pametno razstrupljanje: Z naravno hrano proti toksinom - 1.del

 

sveza zelenjava

O razstrupljanju oziroma detoksikaciji organizma kroži veliko polresnic in zablod. Ena glavnih je, da naj bi bilo za razstrupljanje potrebno daljše postenje, mučenje in odrekanje, stradanje in kdove kaj še. Medtem ko je post lahko za določene zdravstvene težave zelo koristen, pa je o njem treba vedeti naslednje:

Preberi več


 

Kaj so aflatoksini?

aflatoksini Aflatoskini so naravni strupi, ki jih sproščajo tri vrste gliv rodu Aspergillus – A.flavus, A.parasiticus in redkeje A. nomius. Te vrste najdemo v toplih in vlažnih klimatskih pogojih. A.flavus proizvaja samo B (B1, B2) aflatoksine, medtem ko drugi dve vrsti proizvajata tudi G (G1, G2) aflatoksine. Najpogosteje onesnaženi so oreščki, zemeljski oreščki, fige in drugo suho sadje, začimbe, surova rastlinska olja, kakavova zrna in koruza.

Preberi več


 

Prihaja nova kemikalija, hujša od aspartama

 

cola

Vajeni smo že, da je v hrano dovoljeno dajati karkoli. In vsak dan vidimo na trgovinskih policah toliko slabega, da si mislimo, da slabše že več ne more biti. Ampak prehranska industrija ima vedno v rokavu še kakšnega (kemičnega)  asa. In tokrat je prekosila samo sebe. Nova kemikalija se imenuje Sweetmyx, znana tudi pod oznako S617.

Preberi več


 

Strupena plastika je še bolj strupena, kot smo mislili

 

otroska steklenicka

Nedavno smo bralce (Wearechange Slovenija) že seznanili s tem, da je škodljivo kemikalijo v plastenkah in drugih plastičnih posodah,  bisfenol A (ali krajše BPA), zamenjala še veliko bolj strupena kemikalija BPS (1). Tudi o tem, kaj vse BPA povzroča in zakaj bi se ga nujno morali izogibati, lahko preberete marsikaj (2).

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.