Gensko spremenjena pšenica lahko trajno spremeni človeški genom in povzroči prezgodnjo smrt

 

gso psenica

 

 

Strokovnjaki pravijo, da bi lahko GS pšenica, katero razvija Avstralska vladna raziskovalna agencija, privedla do odpovedi nekaterih genov ali vsaj nevarnost za naslednje generacije, če bi jo zaužili.

Preberi več


 

Odpovejte se lakiranju nohtov na rokah

 

lakiranje nohtovKemikalijam smo izpostavljeni tudi ob uporabi kozmetičnih izdelkov. Raziskave ugotavljajo, da povprečen človek dnevno uporabi 9 izdelkov za nego in je tako izpostavljen 126 različnim kemikalijam, ki jih vsebujejo kozmetični izdelki. V nadaljevanju je nekaj kratkih in koristnih nasvetov, kako se izogniti škodljivim kemikalijam v kozmetiki.

Preberi več


 

Lepa majica - je gensko spremenjen bombaž?

 

t shirt organicObstaja zelo velika verjetnost, če ste kupili kaj iz bombaža v zadnjih nekaj letih, ste posredno, najverjetneje nevede podprli GSO industrijo. To pa zato ker se ocenjuje, da je 90 odstotkov pridelanega bombaža po svetu, iz gensko spremenjenega. Medtem ko GS bombaž ne bo škodoval vam, obstaja skrb, da kot potrošniki nismo bili obveščeni o prisotnosti teh rastlin in njihovih stranskih proizvodov v naših življenjih.

Preberi več


 

Pozor! Kemikalijo BPA (Bisfenol A) je nadomestil še nevarnejši BPS

 

bisfenol aLjudje so danes bolj osveščeni kot kadarkoli. Berejo, raziskujejo, se informirajo. Je pa to še vedno bistveno premalo, da bi bili kos vsem trikom in goljufijam, ki se jih poslužuje prehranska industrija. Ta je vedno korak pred vsemi – le kako ne bi bila, ko pa za to namenja ogromno denarja. Prav ta en korak pa je za premalo poučenega in premalo previdnega uporabnika lahko smrtonosen.

Preberi več


 

Kako fruktoza uničuje telo (na enak način kot transmaščobe, soja in alkohol)

 

fruktozaVse bolj se širijo novice, da je fruktoza bolj škodljiva od navadnega belega sladkorja, da redi, povzroča diabetes, srčna obolenja, vnetje žil in metabolni sindrom. Ljudje so zmedeni in ne vedo, ali naj tem trditvam verjamejo, saj je navsezadnje fruktoza tudi v sadju. Ali je sadje potem nezdravo? Poleg tega ima fruktoza nizek glikemični indeks. In ali nismo vedno verjeli, da naj bi sadje pomagalo hujšati? Konec koncev pa tudi zdravniki že desetletja priporočajo fruktozo sladkornim bolnikom … Kako je torej s tem?

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.