Zaščita organizma pred živim srebrom v ribah

 

tuna živo srebroNihče ne dvomi o tem, da so ribe zdrava hrana. Človeštvo se z njimi hrani od pamtiveka in s svojo visoko vsebnostjo nenasičenih maščobnih kislin omega 3, predvsem EPA (eikozapentaenojske) in DHA (deksozaheksaenojske) so pomagale razviti naše možgane in narediti iz nas bitja, kakršna smo danes.

Preberi več


 

Imate doma kemikalijo, ki uničuje vaše sklepe in možgane?

 

teflonska posodaČiščenje stanovanja in opravljanje gospodinjskih del najbrž ni nekaj, česar se neskončno veselimo. Morda radi kuhate, ali poznate koga, ki to rad počne … težko pa bi našli človeka, ki rad pomiva posodo ali riba tla. Sedaj boste imeli še en razlog, da se boste domačih čistilnih in kuhalnih akcij izogibali. Vsaj ko gre za neekološka čistila in nevarno posodo.

Preberi več


 

Kemične snovi, ki motijo hormonski sistem, bi lahko bile krive za naraščanje številnih bolezni

 

kemikalije Kemične snovi, ki motijo hormonski sistem, bi lahko bile krive za občutno povišanje rakavih obolenj, naraščanje števila bolnikov s sladkorno boleznijo in prekomerno težo, za nižanje rodnosti in naraščanje težav nevrološkega sistema, so ugotovili znanstveniki britanske univerze Brunel v poročilu o dejavnikih, ki motijo endokrinološki sistem.

Preberi več


 

Rakotvoren šampon za dojenčke in otroke

 

sampon

 

Že pred nekaj meseci je prišlo na dan, da podjetje Johnson & Johnson, ki tudi sicer ravno ne slovi po svojem etičnem odnosu do potrošnikov, izdeluje šampon za dojenčke in otroke, ki vsebuje formaldehid. Formaldehid pa je znan kot rakotvorna kemikalija.

Preberi več


 

Štirje ftalati prepovedani na Danskem

 

otroski bazenZa prepovedane ftalate so dokazali, da sodijo v skupino kemikalij, ki motijo delovanje žlez z notranjim izločanjem. Te ftalate uporabljajo pri proizvodnji izdelkov široke potrošnje kot so namizni prti, zavese za tuše ali otroški napihljivi bazeni. Evropska agencija za kemikalija (ECHA) je sicer v začetku poletja izdala stališče, da je prepoved uporabe ftalatov DEHP, DBP, DIBP in BBP neupravičena, vendar se Danska s tem ni strinjala in prepoved vseeno uvaja.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.