Prepoved Bisphenola A

 

bisphenol a v otroskih steklenickah

 

Danska in Francija sta prvi članici EU, ki sta začasno prepovedali uporabo sporne kemikalije Bisphenol A v stekleničkah (plastenkah) za dojenčke in za vse vrste posod namenjene dojenčkom.

Preberi več


 

Kaj so dioksini?

 

dioksiniDioksini so kemično halogenirane organske spojine, so okrajšava za poliklorodibenzodioksine. V naravi dioksini zelo počasi razpadajo in jih zato imnujemo “POP” (persistent organic polluters). V prehransko verigo prihajajo tako, da jih rastline vsrkavajo iz zraka in zemlje, živali nato te rastline pojedo in veriga je sklenjena. Kopičijo se predvsem v maščobi, zato jih najdemo nekoliko več v živilih živalskega izvora.

Preberi več


 

Parabeni, kemikalije povezane z rakom na dojkah

 

parabeniParabeni so dodani skoraj vsemu, od šamponov, krem, deodorantov, parfumov, kozmetike, čistil, pralnih sredstev pa vse do predelane hrane in zdravil. Najdemo jih torej vsepovsod, saj te kemikalije zelo poceni podaljšujejo rok trajanja izdelkom in izboljšajo njihovo stabilnost. Vendar pa je nova raziskava, ki so jo izvedli na univerzi Reading (University of Reading) v Veliki Britaniji na podlagi testov tkiva odkrila, da ima skoraj vsaka ženska z rakom na dojkah v prsnem tkivu tudi eno ali več parabenskih kemikalij, kar nakazuje na verjetno povezavo med parabeni in rakom.

Preberi več


 

Lepo oblečeni in polni strupa

 

lepo obleceni polni strupaO tem, kako strupeni so lahko čevlji in tekstil, že veliko vem. Pa vendar me je dokumentarni film nemške 3SAT (7.10.2011 ob 20.15 - "Schick aber Schädlich", avtorica Inge Altemeier) globoko pretresel. Potrošniki smo se zelo razvadili in pričakujemo, da nas bo v modnih trgovinah vedno pričakalo nekaj novega. Tako se izdelki ne zamenjajo štirikrat v letu, ampak 24 krat. Vse to terja svoj davek, tako pri potrošnikih, kot pri dobaviteljih in, ne na koncu, pri ekologiji.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.