Prelepi Belissimi Pony nevaren za zdravje vaših otrok zaradi prevelike količine ftalatov

 

poni belissimiZdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je, v okviru rednega inšpekcijskega nadzora igrač, odvzel več vzorcev mehkih plastičnih igrač z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Izdelki so bili analizirani v laboratorijih Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, in sicer na ftalate ter ustreznost označevanja. Za igračo Belissimi Pony je bil odrejen umik igrače, zaradi prevelike količine ftalatov. Ftalati so znani hormonski motilci, sodijo v skupino kemikalij, ki motijo delovanje žlez z notranjim izločanjem in so toksični za reproduktivne organe.

Preberi več


 

Vedenjske motnje otrok povezane s spanjem

 

spanje otroci

 

Pri otrocih, ki nimajo rednega oziroma stalnega urnika za spanje, so pogostejše vedenjske motnje, trdi danes v ameriški znanstveni reviji Pediatrics objavljena raziskava. Glede na rezultate raziskave ima lahko nestalen urnik spanja v otroštvu vseživljenjske posledice, ki pa jih je možno preprečiti z uvedbo urnika.

Preberi več


 

Nevarni aditivi v žvečilnih gumijih

 

zvecilni gumi

Na spletni strani projekta "Ni nam vseeno" so objavili podatke o aditivih v žvečilnih gumijih. Najbolje so se odrezali žvečilni gumiji Chicza podjetja Consorcio Chiclero, daleč na zadnjem mestu pa so vse žvečilke multinacionalke Wrigley in žvečilke podjetij Hofer, Lidl in Perfetti van Malle, ki vsebujejo izredno nevarna umetna sladila, barvila in konzervanse. Nekateri žvečilni gumiji imajo tako celo skupaj 18 aditivov!

Preberi več


 

Naravna pot za krepitev imunskega sistema pri otrocih

 

imunski sistem otroci

Prihajajo hladnejši meseci, s tem pa tudi prehladi, smrkanje, kašljanje in druge bolezni. Pa res mora biti tako, da zbolimo vsako jesen ali zimo? Vam je poznan stavek:”Takoj ko pridemo v vrtec zbolimo.” Zmotno mislimo, da je vrtec kriv za bolezen naših otrok. Res je, da je v vrtcu več otrok ter tudi večja izpostavljenost virusom, vendar zato še otroci ne zbolevajo.

Preberi več


 

O dojenju in imunski zaščiti dojenega otroka

 

dojenje imunostProtitelesa, ki varujejo pred klicami, s katerimi je mati prišla v stik v vsakodnevnem življenju v svojem domačem okolju, prehajajo na plod že v času nosečnosti. Ti imunoglobulini omogočijo otroku, da je zavarovan proti mnogim povzročiteljem nalezljivih bolezni tudi tedaj, ko se rodi in znajde v družinskem okolju. Imunost ni pridobljena, ampak gre za pasivno prenesena materina protitelesa, ki po šestem mesecu otrokove starosti iz otrokove krvi začno izginjati. Otrok gradi svoj imunski sistem, da ga dogradi, pa lahko traja več let.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.