Vegetarijanska prehrana otrok

vegetarijanstvo in otrociV zadnjih letih je vegetarijanstvo pridobilo veliko privržencev. Medtem ko so včasih prevladovali predvsem etični razlogi za brezmesni način prehranjevanja, se danes kopičijo tudi znanstveni dokazi o njegovih prednostih, tako za človekovo zdravje, kot za zdravje okolja, v katerem živimo. V javnosti je v zadnjem času veliko polemike o primernosti brezmesne prehrane v šolah in vrtcih. Vedno več staršev želi, da bi imeli možnost izbrati tudi brezmesni obrok.

Preberi več


 

Ježa zdravi telo in duha

 

hipoterapijaJahalni šport pozitivno vpliva na vse organske sisteme, predvsem na oporni in gibalni aparat ter na sistem srca in ožilja. Že v obdobju Hipokrata (450 let pred Kristusom) so poznali vpliv gibanja na konju za človekovo zdravje, terapevtsko jahanje v najrazličnejših oblikah pa se po vsem svetu izvaja še danes. V Sloveniji lahko v okviru zdravljenja in fizioterapije preizkusite hipoterapijo.

Preberi več


 

Štirje ftalati prepovedani na Danskem

 

otroski bazenZa prepovedane ftalate so dokazali, da sodijo v skupino kemikalij, ki motijo delovanje žlez z notranjim izločanjem. Te ftalate uporabljajo pri proizvodnji izdelkov široke potrošnje kot so namizni prti, zavese za tuše ali otroški napihljivi bazeni. Evropska agencija za kemikalija (ECHA) je sicer v začetku poletja izdala stališče, da je prepoved uporabe ftalatov DEHP, DBP, DIBP in BBP neupravičena, vendar se Danska s tem ni strinjala in prepoved vseeno uvaja.

Preberi več


 

Prepoved Bisphenola A

 

bisphenol a v otroskih steklenickah

 

Danska in Francija sta prvi članici EU, ki sta začasno prepovedali uporabo sporne kemikalije Bisphenol A v stekleničkah (plastenkah) za dojenčke in za vse vrste posod namenjene dojenčkom.

Preberi več


 

Gozd spodbuja h genialnosti

 

gozd genialnost

Gozd je prostor, ki nas ponovno zaceli, navda z upanjem in močjo. Gozd nas zdravi. Če ga obiščemo v skupini, pa zdravi tudi naše odnose z ljudmi in naravo. Gozd je močna izkušnja prav za vsakogar. Priložnost za rast in spominjanje nase v popolni otroški obliki. Gozd zdravi našega notranjega otroka. Zaceli vse njegove notranje rane, nam pa omogoči, da z radostjo zadihamo v jutri.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.