Slovenski starši otrokom ne dovoljujejo napak

 

apatijaMladi v objemu apatije: brezvoljnost in otopelost najstnikov nista bolezen, ampak stanje, ki ga je mogoče odpraviti. Natančnih podatkov o številu brezvoljnih najstnikov v Sloveniji nimamo. Strokovnjaki ocenjujejo, da je takšen eden od sedmih, mladostnikov, ki se vse pogosteje ovijejo v šal pesimizma in zapadejo v začarani krog apatičnosti, pa je menda čedalje več. Vir: Delo

Preberi več


 

Pri ločitveh najbolj nastradajo dečki, ki stres skrivajo za odvečnimi kilogrami

 

decki locitev

 

Psihološke bolečine, s katerimi se soočijo otroci, ko se njihovi starši ločijo, so nepredstavljive. Norveški raziskovalci so zdaj prepričani, da jim je uspelo dokazati povezavo med debelostjo in ločitvijo staršev, predvsem pri dečkih. Ločitev vpliva tudi na telesno težo deklic, vendar manj kot pri dečkih.

Preberi več


 

Številni otroci bi odlkonili meso

 

otroci mesoVeganstvo pri otrocih je tematika, ki pri ljudeh praviloma vzbuja zelo močna čustva. Je to res ekstremističen način prehranjevanja ali celo zloraba otrok? Jelena Dimitrijević je na Inštitutu za naravno medicino v New Yorku pridobila naziv svetovalke za prehrano. Svoje znanje in izkušnje nenehno izpopolnjuje, pripravlja predavanja in izobraževanja, poslanstvo pa vidi v ozaveščanju ljudi o zdravem in sočutnem življenju. (Vir: Delo)

Preberi več


 

Mastna laž o debelosti: kriv je sladkor, ne maščobe

 

sladkor dr lustig

 

Intervju z dr. Lustigom, avtorjem knjižne uspešnice Mastna laž.  Dr.  Robert H. Lustig, ameriški endokrinolog in specialist za otroško debelost razbija mite, ki  že nekaj desetletij prevladujejo v medicinski razlagi epidemije debelosti, s katero se srečuje prav ves svet.

Preberi več


 

Intervju z dr. Slađano Velkov: Čedalje očitnejša povezava med cepivi in boleznimi

 

dr sladana velkovSlađana Velkov je ena od redkih zdravnikov v regiji Jugovzhodne Evrope in Balkana, ki o škodljivosti cepiv in njihovih neželenih učinkih govori javno. Je najglasnejša zagovornica ukinitve obveznega cepljenja, za kar je v Srbiji aprila 2014 sprožila podpisovanje peticije. Trdi, da čedalje več otrok zboleva za sladkorno boleznijo, rakom, revmatoidnim artritisom, alergijami, astmo in mnogimi drugimi boleznimi ter da je povezava med temi boleznimi in cepivi čedalje očitnejša. Zato starše poziva, naj prevzamejo odgovornost za svoje otroke, naj je ne prepuščajo zdravstvenim ustanovam in zdravnikom.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.