Avtizem in cepiva: Dilema, ki ne bo izginila

 

avtizemVsak dan je več otrok z učnimi in govornimi težavami, motnjami vedenja, koncentracije in pozornosti ter drugimi, veliko hujšimi avtoimunskimi obolenji in motnjami avtističnega spektra. Več cepiv kot nam predpisujejo, bolj bolne in motene postajajo generacije naših otrok. Promocijske kampanje vrha medicinske oblasti v navezi z industrijo staršem že dolgo prikrivajo drugo plat. Drugačne informacije se stežka prebijajo v medije in kar naprej se ponavlja politična mantra, da cepiva ne povzročajo avtizma. Je znanost res na strani cepilne politike?

Preberi več


 

Otroci imajo pravico biti zdravi

 

otroci nezdrava hranaDejstvo, da država izjemno redko staršem odvzame otroka, še ne pomeni, da večina staršev dobro skrbi za njihovo zdravje. Že res, da družba omejuje samovoljo staršev, a so otroci še vedno (bolj ali manj) njihova zasebna last in z njimi počnejo (skoraj) vse, kar hočejo. Starši suvereno odločajo o tem, kaj bodo otroci jedli, ter zelo pomembno vplivajo na to, kaj bodo mislili in čutili, s tem pa odločajo o njihovem fizičnem, mentalnem in duhovnem zdravju.

Preberi več


 

Konec porodniške za mlado mamico

 

konec porodniskeUtrujenost, porušeno ravnovesje v družini ob novem članu, pogostejše bolezni, nočno vstajanje, so najpogosteje pojavijo v obdobju, ko se mama vrne nazaj v službo. Vse to pogosto botruje temu, da partnerja kar ne najdeta časa, ko bi se lahko v miru pogovorila, drug drugemu potožila, zjokala, se pocrkljala in začutila … tako s svojimi stiskami vsak ostaja sam, ne delita jih v odnosu. Vse to povzroči odtujenost ali pa poglobi konflikte. Na splošno težave poglobi utrujenost ter precej naporno in stresno življenje mlade družine.

Preberi več


 

10 razlogov, da ne šeškate svojih otrok

 

kaznovanje otrok

 

V 29 državah1 po svetu je nezakonito, da starš, učitelj ali kdorkoli drug našeška otroka, 113 držav prepoveduje telesno kaznovanje v šolah. Toda v Sloveniji, severni Ameriki in drugod v zahodnem svetu fizično kaznovanje s strani staršev, dokler le to ni hudo, še vedno velja kot potrebno discipliniranje, dopuščeno in na žalost celo spodbujano.

Preberi več


 

V Avstriji je nižja precepljenost in - manj bolezni

 

cepljenjeJe nižja stopnja precepljenosti res bav bav? Vse več staršev pred prvim cepljenjem dobro premisli in se posvetuje z otrokovim pediatrom, le-ti pa nam prepogosto ne odgovarjajo na vprašanja, temveč se poslužujejo standardnih fraz. Med njimi je zagotovo najpogostejša ta, da je visoka stopnja precepljenosti nujna za ohranjanje trenutnega stanja, ko smrtnih primerov zaradi bolezni, proti katerim cepimo, skorajda ni. Pa to drži?

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.