Sproščeno materinstvo

 

materinstvoMaterinstvo je večno, lahko bi celo rekli neizbrisno znamenje. Začne se s spočetjem otroka v materinem telesu. Ne glede na to kaj bo s tem otrokom, ali se bo rodil ali ne, ali ga bo mati sprejela ali ne, ali ga bo začutila ali ne, mu bo za vedno ostala mati. Če mati otroka ne uspe začutiti, ko mu zaradi svojih stisk ne uspe prisluhniti in ko mu v njegovih stiskah ne uspe biti vedno na voljo, bo otrok ta del mame vse življenje iskal.

Preberi več


 

Starševstva se učimo od otrok

 

starsaNoben otrok od staršev nikoli ne bi smel slišati očitkov, da so zanj žrtvovali vse, zdaj jih pa ne posluša… Starši imajo večkrat občutek, da se je njihovo življenje s prihodom otroka spremenilo  v eno samo mučno odpovedovanje, žrtvovanje in nego. Zdi se jim, da zase nimajo nobenega časa, neprespani so, utrujeni, o svojem konjičku lahko le še sanjajo, čaka jih še služba, ki jim pogosto pobere še preostanek energije. Zdi se skoraj nemogoče biti  vesel in izpolnjen v svoji življenjski vlogi.

Preberi več


 

Pozor! Kemikalijo BPA (Bisfenol A) je nadomestil še nevarnejši BPS

 

bisfenol aLjudje so danes bolj osveščeni kot kadarkoli. Berejo, raziskujejo, se informirajo. Je pa to še vedno bistveno premalo, da bi bili kos vsem trikom in goljufijam, ki se jih poslužuje prehranska industrija. Ta je vedno korak pred vsemi – le kako ne bi bila, ko pa za to namenja ogromno denarja. Prav ta en korak pa je za premalo poučenega in premalo previdnega uporabnika lahko smrtonosen.

Preberi več


 

Znanstvene študije in eksperimentalni dokazi o izjemnih zdravilnih lastnostih nesegretega medu za otroke

 

med otrociPrvotočen, popolnoma surov, nesegrevan med je prvovrstna hrana in naravno zdravilo za troke. Znanstvena literatura in eksperimentiranje strokovnjakov dokazujeta, da naravni med krepi odpornost, olajša okrevanje po boleznih, daje energijo, preprečuje in zdravi črevesna obolenja, obolenja dihal, karies, otroški diabetes, celi rane. Že rahlo segret med, tudi zgolj do 40°C, da se ga laže toči, je dokazano slabše, okrnjeno živilo, kajti izgubi pomemben delež antibiotičnih lastnosti in že tvori zdravju nevarne snovi. Iz Poročila o nesegretem medu, Mag. Mojce Vozel, raziskovalke prehrane

Preberi več


 

Strupena plastika je še bolj strupena, kot smo mislili

 

otroska steklenicka

Nedavno smo bralce (Wearechange Slovenija) že seznanili s tem, da je škodljivo kemikalijo v plastenkah in drugih plastičnih posodah,  bisfenol A (ali krajše BPA), zamenjala še veliko bolj strupena kemikalija BPS (1). Tudi o tem, kaj vse BPA povzroča in zakaj bi se ga nujno morali izogibati, lahko preberete marsikaj (2).

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.