Temne skrivnosti prehranske industrije: sladkor, sol in maščoba

 

nezdravi zajtrkMichael Moss, raziskovalni novinar The New York Timesa in Pulitzerjev nagrajenec, v svoji knjigi Sol, sladkor in maščoba (Salt, Sugar, Fat; 2013) razkriva škodljive razsežnosti industrijsko predelane hrane in nizko motivacijo industrijskih velikanov, da spremenijo svoje delovanje v prid zdravja. Knjigo začenja z opisom javnosti neznanega srečanja velikanov prehrambene industrije iz Združenih držav Amerike, ki se je zgodilo 8. aprila 1999 v Minneapolisu. Vir: Delo

Preberi več


 

Aromaterapija za zaščito in krepitev imunskega sistema v zimskem času

 

aromaterapija pozimiAromaterapija je čudovita in povsem naravna alternativa za zaščito pred mikrobi in krepitev imunskega sistema, hkrati pa uspešna pomoč pri zdravljenju številnih jesensko-zimskih obolenj, kot so prehladi, gripe in različne viroze. Vsestransko učinkovita so eterična olja čajeve mirte, evkaliptusa, limone, sivke, timijana in niaoulija, ki jih lahko uporabimo v masažnih mešanicah, parnih inhalacijah, izparilnikih in kopelih, nego pa dopolnimo s pitjem zeliščnih čajev ter uporabo sirupov in tinktur.

Preberi več


 

Ali so sistematski pregledi obvezni?

 

sistematski preglediV društvu za svobodo odločanja dobivamo s strani staršev vse več ogorčenih pisem, v katerih nas obveščajo o nedopustni praksi pediatrov in šolskih zdravnikov v primerih, ko otroka ni na sistematski pregled. Nekateri starši so deležni celo groženj s prijavo na CSD zaradi "zanemarjanja" otroka, spet drugim sporočajo, da ne bodo več njihov izbrani zdravnik, vkolikor ne pridejo na pregled (čeprav je otrok zdrav!). Očitno gre za vse večji pritisk na starše s strani pediatrov in nekaterih državnih institucij, kar se ne nazadnje kaže tudi v povečanem nezadovoljstvu in odporu staršev.

Preberi več


 

Dojenje in imunski sistem

 

materino mlekoImunske lastnosti materinega mleka je znanstvena literatura preučevala in popisala šele v minulih nekaj desetletjih. Danes lahko znanstveno utemeljimo, zakaj je materino mleko, ki mu pravimo tudi »bela kri«, živa telesna tekočina, ki poleg hranilnih snovi vsebuje vrsto najpomembnejših encimov, mikroorganizmov in protiteles. Z vidika rasti, razvoja, zdravja in delovanja ključnih telesnih funkcij, še posebej imunskega sistema, se z njim ne more primerjati noben nadomestek, ki si ga je kdajkoli izmislil človek.

Preberi več


 

Prvič v vrtec

 

vrtecVstop otroka v vrtec je pomemben dogodek zanj, saj ga postavlja v novo okolje, med neznane ljudi. Vzgojitelji poudarjajo, da so otrokovi prvi dnevi v vrtcu v veliki meri odvisni od tega, kako ga starši pripravijo na vrtec. Razlike med otroki so velike, nekateri se takoj privadijo novemu okolju, drugi nekoliko teže. Vsekakor pa je bolje, da otrok, če je le mogoče, obiskuje vrtec.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.