O tehniki doseganja čustvene svobode (EFT)

 

EFT tockeTežava, ki se pokaže na fizičnem telesu, je pogosto posledica težave na mentalnem ali čustvenem telesu. Po podatkih American Medical Association izvira iz čustev vsaj 85 odstotkov bolezni. Nerazrešena, potlačena in negativna čustva namreč zavirajo pretok življenjske energije, kar se lahko manifestira kot depresija in žalost, na fizičnem nivoju pa kot bolečina ali bolezen.  

Preberi več


 

Kaj potrebujemo v boju proti bakterijam

 

virusi bakterijeTudi uradna medicina sedaj priznava, da bakterije postajajo čedalje bolj odporne proti anbitiotikom, (1) kar ni  problem zgolj zato, ker antibiotiki ne primejo več, temveč vodi tudi v pojav mnogih novih rezistentnih »superbakterij«, (2, 3) katerih z uradnimi metodami zdravljenja preprosto ne znajo več zaustaviti. WHO je objavil, da je to postal velik globalni problem, nihče pa očitno ne ve, kako ga rešiti (razen da priporočajo zmanjšanje obsega uporabe antibiotikov, saj se le ti uporabljajo daleč prepogosto in vse prevečkrat tudi popolnoma po nepotrebnem).

Preberi več


 

O antioksidantih in štirih usodnih dejavnikih staranja

 

sveza solataSplošno znano je, da so antioksidanti v telesu potrebni zato, da izničijo negativne učinke prostih radikalov, ki povzročajo in poslabšujejo bolezni, pospešujejo staranje in nam jemljejo energijo. Stvar je zelo preprosta: stanju, v katerem se prosti radikali preveč nakopičijo in jih antioksidanti ne uspejo več dohajati, tako da telesni sistemi odpovejo, pravimo smrt.

Preberi več


 

Pegasti badelj - naravni čistilec jeter

 

Pegasti badeljJetra so tisti bistveni človekov organ, ki je odgovoren za razstrupljanje in čiščenje organizma. Čeprav imajo to dobro lastnost, da se obnavljajo, jih v vsakodnevnem življenju vedno bolj ogrožajo številne strupene snovi, kot so alkohol, nepravilna prehrana, kajenje in pesticidi. In pri tem si lahko pomagamo s pegastim badljem.

Preberi več


 

Možganska kap vse pogostejša tudi pri mladih - kako jo preprečiti?

 

mozganska kapLjudje srednjih let navadno ne razmišljajo(-mo) o možganski kapi, še manj pa o njej razmišljajo mladi. To je nekaj, kar povezujemo z ljudmi v starejših življenjskih obdobjih, ko telo ne funcionira več optimalno in se začne na razne načine starati in popuščati. Pojavijo se take in drugačne bolezni, zato ne preseneti, če tu in tam odpove tudi ožilje, ki prepreda naše možgane. Globalna študija, objavljena dne 23.10.2013 v ugledni medicinski reviji Lancet, pa je pokazala, da pogostost možganske kapi vse bolj narašča tudi pri mladih, in to z alarmantno hitrostjo. 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.