Peteršilj dokazano ščiti pred rakom

 

petersiljPeteršilj je veliko več kot samo zeleni okras na krožniku. Vsebuje pravo bogastvo zdravih hranil - od vitamina A in C do folne kisline, flavonoidov in eteričnih olj. Prav slednja dokazano ščitijo pred rakom.

 

 

Preberi več


 

Ftalati povzročajo raka na dojkah in druge resne zdravstvene težave

lak za nohte ftalatiFtalati so kemične spojine, ki se v industriji uporabljajo kot mehčala in jih lahko najdemo skoraj povsod okrog nas. V zadnjem času so raziskave in študije dokazale, da ftalati, ki imajo podobno strukturo kot naši hormoni, delujejo kot hormonski motilci izredno škodljivo na naše telo, povezani so s feminizacijo moških in dokazano povzročajo raka, predvsem raka na dojkah in raka na modih.

Preberi več


 

Ali veste, kako negativne posledice ima pomanjkanje joda?

 

sol jod

Jod je nujno potreben za zdravje ščitnice in jajčnikov, dojk in prostate. Poleg tega obstaja povečano tveganje za raka dojke pri ženskah, ki jim primanjkuje joda, obstajajo pa tudi prepričljivi dokazi, da pomanjkanje joda poveča tveganje za raka ščitnice.

 

Preberi več


 

10 vrst hrane, ki nam pomaga obnoviti jetra

 

spinaca_za-jetraJetra so kot naš zračni filter. Vsi toksini, ki jih pojemo, popijemo in vdihnemo, se zamašijo v tem pomembnem organu. Čeprav ima naše telo svoj naravni sistem razstrupljanja, nas danes obkroža toliko strupov, da je prav, da mu pomagamo. In pri tem nam je hrana lahko v veliko pomoč.

Preberi več


 

Piškoti zdravju enako škodljivi kot cigarete

 

piskoti

Čeprav že dolgo vemo, da so transmaščobne kisline tesno povezane z nastankom srčno-žilnih obolenj, je izdelkov s temi nevarnimi snovmi na policah slovenskih trgovin vsako leto več.

 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.