Kaj imajo skupnega debelost, vitamin D in avtoimunske bolezni?

 

debelost

Avtoimunske bolezni, pri katerih imunski sistem napade lastno telo, prizadenejo od pet do 20 odstotkov ljudi po svetu, pomembno vlogo pri nastanku teh bolezni pa ima med drugim tudi debelost.  Britanski znanstveniki so ugotovili, da se za vsakih deset odstotkov povečanja ITM za štiri odstotke zmanjša koncentracija vitamina D v krvi. Vir: Siol

Preberi več


 

Švedska raziskava: veliko popitega mleka ne prepreči zlomov kosti v starosti

 

mleko

Pitje velikih količin mleka naj ne bi naredilo kosti bolj trdnih, ugotavlja raziskava, objavljena v glasilu British Medical Journal. Švedinje, ki so popile več kot tri kozarce mleka dnevno, so celo večkrat obiskale zdravnika zaradi zlomljenih kosti, kot tiste, ki niso uživale tako velikih količin, še ugotavlja raziskava, ki jo povzema BBC. Vir: Dnevnik

Preberi več


 

Sedenje skrajšuje življenje - in kaj ukreniti

 

sedenje ubija

 

 

Že nekaj let lahko beremo in poslušamo o študijah, ki so pokazale, da nas sedenje počasi, a zanesljivo ubija. Čedalje bolj kaže, da je zadeva resnejša, kot se na prvi pogled zdi.

Preberi več


 

Aromaterapija in eterična olja za domači spa

 

kopel

 

 

Hladni jesenski in zimski dnevi so kot nalašč za razvajanje v toplem objemu doma. In kaj je lepšega in bolj prijetnega kot aromatična kopel ob soju svečk? Ko si vzamemo čas samo zase, da pocrkljamo svoje telo in dušo.

Preberi več


 

Študija potrdila, da homocistein lahko znižamo z zdravo hrano

 

cesen

 

Včasih placebo tabletke, ki jih uporabljajo v študijah, delujejo enako dobro ali bolje od zdravil. Imamo pa tudi hrano, ki deluje neprimerno bolje od placeba. In tak primer so živila in prehranska dopolnila, ki vplivajo na zniževanje aminokisline homocistein.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.