Deset ajurvedskih nasvetov za lažji spanec

 

ajurveda spanjeMarsikdo med nami se je že srečal s premetavanjem in obračanjem v postelji in štetjem ovac – spanca pa od nikoder. Bili smo nemirni in razmišljali o tisočih stvareh. 50 % populacije ima redno težave s spanjem. Znanstveniki so ugotovili, da je pomanjkanje spanca oz. slab spanec kriv za mnogo bolezni. Po ajurvedi je dober spanec eden izmed štirih temeljev zdravja.

Preberi več


 

Pametno razstrupljanje: Z naravno hrano proti toksinom - 1.del

 

sveza zelenjava

O razstrupljanju oziroma detoksikaciji organizma kroži veliko polresnic in zablod. Ena glavnih je, da naj bi bilo za razstrupljanje potrebno daljše postenje, mučenje in odrekanje, stradanje in kdove kaj še. Medtem ko je post lahko za določene zdravstvene težave zelo koristen, pa je o njem treba vedeti naslednje:

Preberi več


 

Telo vsrka iz hrane, kar mu naroči um

 

kosiloSplošno prepričanje je, da telo vsrka vse sestavine hrane, ki jo zaužijemo. Dr. Bruce Lipton, celični biolog in bivši predavatelj na Stanfordski univerzi je prepričan, da je naše telo preveč inteligentno, da bi iz hrane posrkalo vse, kar damo v usta. Telo zelo načrtno in natančno izbere, kaj želi vsrkati iz prebavnega trakta; tako, da zgradi, dovrši strukturo oziroma manifestira prepričanje, ki je v umu. Če torej molekule hrane gradijo telo, potem je um zidar, ki izbira opeke.

Preberi več


 

Priporočila dr. Budwigove za boljše zdravje

 

laneno olje

14 priporočil dr. Budwigove za boljše zdravje, ki je pretežni del življenja je posvetila raziskovanju vpliva maščob na zdravljenje tumorjev. Njene terapije so se pokazale kot izjemno uspešne, njena dieta pa je danes sestavni del celostnega zdravljenja v mnogih klinikah, ki so zelo uspešne pri zdravljenju raka.

Preberi več


 

Izgorelost ali depresija?

 

izgorelostVeliko ljudi zamenjujeje simptome izgorelosti z depresijo, vendar imata depresija in izgorelost povsem druge učinke na telo. Depresija je povezana z visoko ravnjo kortizola, hormona v telesu, ki se izloča v odzivu na stres. Izgorelost pa je dejansko povezana z nizko ravnjo kortizola. Ljudje pogosto obiščemo zdravnika z znaki izgorelosti, ker pa obstajajo podobni znaki, kot pri depresiji, nam predpišejo antidepresive. Ti pa pri ljudeh, z že tako nizko vrednostjo kortizola, vrednosti kortizola še znižajo in sindrom izgorelosti le še poslabšajo.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.