Ali veste, kako negativne posledice ima pomanjkanje joda?

 

sol jod

Jod je nujno potreben za zdravje ščitnice in jajčnikov, dojk in prostate. Poleg tega obstaja povečano tveganje za raka dojke pri ženskah, ki jim primanjkuje joda, obstajajo pa tudi prepričljivi dokazi, da pomanjkanje joda poveča tveganje za raka ščitnice.

 

Preberi več


 

10 vrst hrane, ki nam pomaga obnoviti jetra

 

spinaca_za-jetraJetra so kot naš zračni filter. Vsi toksini, ki jih pojemo, popijemo in vdihnemo, se zamašijo v tem pomembnem organu. Čeprav ima naše telo svoj naravni sistem razstrupljanja, nas danes obkroža toliko strupov, da je prav, da mu pomagamo. In pri tem nam je hrana lahko v veliko pomoč.

Preberi več


 

Kruh na zagovoru - radikalni pogled na ne-zdrave prehranjevalne navade

 

kruh na zagovoruDr. William Davis je kot družinski zdravnik spremljal in raziskoval zdravje in počutje številnih bolnikov ter ugotovil, da so pšenični izdelki eden od glavnih krivcev za debelost, slabo počutje in druge težave ljudi. Svoje izsledke je objavil v poučni knjigi Kruh na Zagovoru (Wheat Belly), ki je sedaj prevedena tudi v slovenščino. Knjiga Kruh na zagovoru je knjižna  uspešnica v ZDA, Nemčiji in na Poljskem. V ZDA je bila knjiga med najbolj prodajanimi v sekciji knjig o zdravi hrani, zdravju in boljšem počutju.

Preberi več


 

Preventiva proti raku se začne v domači kuhinji

 

zelenjava

 

 

Številne raziskave so potrdile, da je raka mogoče premagati ali vsaj ublažiti njegove posledice, oziroma še bolje preprečiti, in si ga (žal) tudi nakopati pri mizi, z vilicami in nožem.

Preberi več


 

Je tuna res tako zdrava?

 

zivo srebro tunaSkozi industrijsko onesnaževanje se v naravo, v zrak, lahko sprošča živo srebro. Živo srebro nato potuje po zraku in pada na zemljo, v potoke, reke, oceane in jezera. V vodi se živo srebro spremeni v metil živo srebro.To je ta tip živega srebra, ki je lahko škodljiv za naš organizem, za še nerojenega ali majhnega otroka. Ribe absorbirajo metil živo srebro, ki se nato kopiči v njih. Raven in količina srebra v ribah je odvisna od tega, kaj ribe jedo. Skoraj vse ribe in morski sadeži vsebujejo sledi metil živega srebra.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.