Začimbe za vitkost in zdravje

 

ingver cimetDo zdravja, vitkosti in vitalnosti si lahko pomagamo tudi z običajnimi začimbami, ki se uporabljajo pri kuhi in peki pa tudi pri pripravljanju surovih jedi. Naštejmo nekaj začimb, ki spodbujajo in urejajo presnovo, krepijo odpornost, povečujejo vitalnost, zavirajo propadanje organizma (staranje) ter mu pomagajo v boju z boleznimi, motnjami in poškodbami.

Preberi več


 

Avstralec 60 dni jedel "zdrave" jogurte, žitarice, pil sadne sokove... in zbolel za zamaščenostjo jeter


kosmici

Avstralec je med snemanjem dokumentarca That sugar film 60 dni jedel le izdelke, ki so označeni kot zdravi, a kljub temu oziroma prav zato zbolel za zamaščenostjo jeter. Tovrstna hrana ima sicer res nižjo vsebnost maščob, ima pa zato toliko več sladkorja. Gre za hrano, ki jo običajno svojim otrokom dajejo starši, misleč, da ravnajo pravilno, opozarja Damon Gameau.

Preberi več


 

Resnice in zmote o soncu

 

prirocnikNaslednji izmed neprecenljivih priročnikov za pravilen pristop k bolj zdravemu načinu življenja, ki izhajajo pod okriljem projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, prinaša dobrodošel podrobnejši vpogled v smiseln, varen in predvsem nujen način človekovega predajanja soncu in pomen sončne svetlobe za njegovo zdravje. Vir: Dnevnik

Preberi več


 

Ingver - to čudežno zdravilo

 

ingverIngver ščti srce in ožilje, blaži vnetja, izboljša prebavo, lajša menstrualne težave, deluje kot naravna terapija za prehlade in glavobole, dviga energijo in zdravi razjede.  Kako vsemogočne zdravilne učinke ima ingver na naše telo, je skoraj nemogoče strniti v enem članku, ali kot pravi Paul Schulick: "Način, kako več kot štiristo sestavin ingverjevega okusa, vonja, hranil in sinergistov deluje med seboj in s tem ustvarja izjemne terapevtske koristi, je naloga neskončne zapletenosti," v svoji knjigi Ingver, magična začimba in čudežno zdravilo piše svetovno priznani zeliščar in zdravstveni vzgojitelj. Vir: Siol

Preberi več


 

Telo vsrka iz hrane, kar mu naroči um

 

kosiloSplošno prepričanje je, da telo vsrka vse sestavine hrane, ki jo zaužijemo. Dr. Bruce Lipton, celični biolog in bivši predavatelj na Stanfordski univerzi je prepričan, da je naše telo preveč inteligentno, da bi iz hrane posrkalo vse, kar damo v usta. Telo zelo načrtno in natančno izbere, kaj želi vsrkati iz prebavnega trakta; tako, da zgradi, dovrši strukturo oziroma manifestira prepričanje, ki je v umu. Če torej molekule hrane gradijo telo, potem je um zidar, ki izbira opeke.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.