Kostanj za energijo in zdravje

 

kostanjKostanj je že pred tisočletji narodom v Mali Aziji in Sredozemlju, kjer je žito slabo uspevalo v hladnih mesecih, predstavljal glavni vir energije in učinkovito zdravilo za številne zdravstvene težave – od bronhitisa do okvare ledvic. Danes kostanje največkrat najdemo le v trgovini ali pečene na ulici, nekaj pa jih vseeno raste še v toplejših gričevnatih legah na Primorskem, v Beli krajini in jugovzhodnem delu, raztreseno pa rastejo povsod, razen na Koroškem.

Preberi več


 

Kako zdravi so vegani?

 

vegani

“Študije na veganih, ki so bile izvedene po vsem svetu in tudi pri nas, kažejo, da so vegani v povprečju občutno bolj zdravi kot ostalo prebivalstvo. Pogosteje imajo telesno težo, krvni pritisk, krvne maščobe in holesterol, ledvično funkcijo, kakor tudi splošno zdravstveno stanje v mejah normalnega.” – Profesor dr. Claus Leitzmann 

Preberi več


 

Obvezna oprema pri nakupovanju

 

nakupovanjeV sodobnem času, ko gremo v trgovino, bi bilo dobro s seboj imeti obvezno opremo, ki vključuje: Plonk listek in povečevalno steklo. Šalo na stran, a ti dve preprosti zadevi vam lahko olajšata nakup in tako kupite bolj zdrave izdelke brez dodanih aditivov. Če na embalaži piše brez konzervansov, ni še nujno, da je izdelek tudi brez aditivov. Zakaj plonk listek? Zato, da imate na njem napisane najbolj škodljive aditive, ki se začenjajo z E-ji.

Preberi več


 

Mleko ni idealna prehrana

 

mleko ni idealna hranaVsesplošno sprejeto prepričanje, da je potrebno piti kravje mleko za močne kosti, so postavile na glavo raziskave, ki ugotavljajo prav obratno. Obstajajo povezave med količino mleka, ki ga določena država konzumira na leto, in količino obolenj kosti, ki jih taista država beleži na letni ravni. Države z največjim vnosom mleka imajo tudi največjo raven količine obolelih za osteoporozo in obratno. Mleko namreč znižuje raven pH. To je stanje, ki ga telo mora popraviti. Odličen nevtralizator je kalcij, ki ga telo črpa iz kosti. Kalcij, ki ga potrebujemo za čvrste kosti, v resnici porabljamo za nevtraliziranje znižane pH vrednosti, ki jo povzroča uživanje mleka. 

Preberi več


 

Živeti vegansko - kakšna je prehrana veganov?

 

veganska hranaPrehrana veganov sloni povsem na rastlinski osnovi. Vegani torej ne uživajo nobenih živil živalskega izvora, med katere sodijo meso (kopenskih in morskih živali), mleko, jajca in med. Prehransko najbogatejša, uravnotežena in poceni hrana vključuje sveže sadje, zelenjavo, žitarice, stročnice ter oreščke in semena. Tovrstna hrana bi morala predstavljati največji delež, če je naš cilj zdravo življenje. Najdemo jo v vsaki manjši ali večji trgovini z živili. Zaradi veganskega načina prehranjevanja torej ne bomo bankrotirali, pa tudi v večja mesta se nam ni potrebno seliti.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.