Jajca so zdrava in zdravilna. A ne vsaka!

 

naravna jajcka

 

Okoli 98 % vsega, kar se v trgovini prodaja kot hrana, je škodljivo in sploh ni primerno za uživanje. Še manj pa je to hrana. Na policah smejo biti ti umetni izdelki prehranske industrije le zaradi tega, ker je zakonodaja napisana tako (in zato!), da koristi globalnim megakorporacijam, ne pa kupcu.

Preberi več


 

Vitamini in minerali - niso vsi enaki

 

vitamini in minerali

 

 

Sodobna znanost je dokazala, da zdravo telo za svoje delovanje potrebuje različne vitamine in minerale. Vse vrste živih bitij se na pomanjkanje le enega izmed njih, odzovemo enako – z boleznijo.

Preberi več


 

Predstavitev knjige - Zeleno za življenje avtorice Victorie Boutenko

 

zeleno za življenjeTa izjemna ženska, po rodu Rusinja, je razvila strategijo, kako pomagati navadnemu človeku (takemu, ki ima rad sladoled, zrezek, ocvrti krompirček in pico), da bi začel uživati zeleno zdravo hrano na prijeten način in se je tako navadil. Knjiga Zeleno za življenje je prelomnica med knjigami o zdravi prehrani. Bralce opogumlja naj spodbudijo v telesu naravne mehanizme za odstranjevanje holesterola, maščob in strupenih snovi in tako izboljšajo ne samo telesno zdravje, temveč tudi duševno in duhovno življenje.

Preberi več


 

Dr. Thomas Lodi - Zakaj bi morali jesti samo rastline?

 

rastlinska hrana

 

Zakaj je tako, da v Ameriki vsakih 38 sekund nekdo doživi srčni infarkt? In zakaj vsak eden od dveh moških in vsaka ena od 2,5 žensk zboli za rakom v času svojega življenja? Kako je možno, da nimamo več standarda o pravem zdravju, temveč samo standarde, ki temeljijo na različnih stopnjah bolezni?

Preberi več


 

Kako fruktoza uničuje telo (na enak način kot transmaščobe, soja in alkohol)

 

fruktozaVse bolj se širijo novice, da je fruktoza bolj škodljiva od navadnega belega sladkorja, da redi, povzroča diabetes, srčna obolenja, vnetje žil in metabolni sindrom. Ljudje so zmedeni in ne vedo, ali naj tem trditvam verjamejo, saj je navsezadnje fruktoza tudi v sadju. Ali je sadje potem nezdravo? Poleg tega ima fruktoza nizek glikemični indeks. In ali nismo vedno verjeli, da naj bi sadje pomagalo hujšati? Konec koncev pa tudi zdravniki že desetletja priporočajo fruktozo sladkornim bolnikom … Kako je torej s tem?

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.