Študija potrdila, da homocistein lahko znižamo z zdravo hrano

 

cesen

 

Včasih placebo tabletke, ki jih uporabljajo v študijah, delujejo enako dobro ali bolje od zdravil. Imamo pa tudi hrano, ki deluje neprimerno bolje od placeba. In tak primer so živila in prehranska dopolnila, ki vplivajo na zniževanje aminokisline homocistein.

Preberi več


 

Študija: povezava med cepljenjem (imunizacijo) in pojavom avtoimunske bolezni pri miših

 

mis cepiva

 

 

 

Študija treh japonskih strokovnjakov, ki odkriva povezavo med cepljenjem (imunizacijo) in pojavom avtoimunske bolezni pri miših.

Preberi več


 

Raziskava: Pomanjkanje vitamina D vodi v kronična vnetja

 

artritis

 

 

Coleraine, Velika Britanija. Raziskava je pokazala, da imajo starejši, sicer zdravi ljudje, ki imajo pomanjkanje vitamina D, višjo stopnjo biomarkerjev povezanih z vnetji, kot so multipla skleroza in revmatoidni artritis.

Preberi več


 

Harvardska analiza je pokazala, da imajo srečni ljudje bolj zdravo srce

 

pozitivni ljudje zdravo srceHarvardska analiza več kot 200 študij o srčnem zdravju je pokazala, da že samo z dobrim razpoloženjem in optimističnim odnosom do življenje zmanjšamo tveganje za prvi srčni napad na polovico. Optimizem in obvladovanje stresa sta torej enako pomembna za srce kot zdrava prehrana in telesna aktivnost.

Preberi več


 

Konoplja: uporaba cvetov in popkov v medicinske namene

 

 cannabisMedicinska konoplja ima dolgo zgodovino uporabe. Poznamo zgodovinske vire, ki dokazujejo, da so konopljo v zdravilni namen uporabljali že leta 2737 pr. Kr. V tradicionalni kitajski medicini sicer medicinska konoplja (kanabis, marihuana) spada med petdeset ključnih zelišč, zdravniki pa jo predpisujejo za zdravljenje širokega spektra bolezni. V zahodnem svetu konoplja še ni tako priznana, je pa vsekakor veliko ljudi, ki se zavedajo njenega zdravilnega učinka in upamo, da bo konoplja v glavah vseh nas kmalu postala več kot le “droga.” Mogoče boste presenečeni, kaj vse ta rastlina lahko ozdravi. Vir: Misteriji

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.