Že veste, zakaj delajo čudeže?

 

mandlji orescki

 

Raziskava kitajskih znanstvenikov je dokazala, da lahko povečan vnos vitamina E močno zniža tveganje za raka jeter, zaradi katerega med rakavimi obolenji umre največ ljudi. Preverite, zakaj strokovnjaki svetujejo, da preventivno uživate prav nekatere oreščke.

Preberi več


 

Raziskava: Visoki odmerki protibolečinskih zdravil lahko povzročijo srčni napad

 

tablete

Visoki odmerki nekaterih pogosto uporabljenih protibolečinskih zdravil lahko povečajo možnosti za srčne napade, kapi in s tem povezane smrti za približno tretjino, svari nova raziskava, danes objavljena v zdravstveni reviji The Lancet. Gre ta t.i. nesteroidna protivnetna zdravila, med katera spadata tudi ibuprofen in voltaren. Avtor/Vir: STA

Preberi več


 

Študija: Magnezij zmanjšuje tveganje za rak debelega črevesa (in druge vrste raka)

 

kakav vir magnezijaMagnezij je med minerali podoben fenomen kot je vitamin D med vitamini. Pri branju študij dobiš občutek, da je skoraj čudežen in zmore praktično vse. Glede na preverjena znanstvena dejstva pa ta občutek sploh ni daleč od resnice. In ker zaužije večina ljudi premalo magnezija, upam, da jih bodo najnovejša odkritja spodbudila, da bodo v prehrano vključili več živil, ki bodo njihove ravni magnezija povišala. Po podatkih iz statistik magnezija še posebej primanjkuje ženskam, saj ga ima skoraj 90 odstotkov žensk premalo.

Preberi več


 

Joga lajša bolečine v križu, je dokazala največja ameriška študija doslej

 

joga lajsa bolecine v krizu

 

 

Vadba joge je bila povezana z izboljšanjem stanja pri bolečinah v hrbtu in zmanjšanjem simptomov pri kroničnih bolečinah v križu, kaže doslej največja ameriška raziskava, objavljena v Archives of Internal Medicine. (Objavljeno v Science Daily)

Preberi več


 

Zakaj so 30-ta nova 45-ta: Smo tako nezdravi, da smo 15 let starejši kot so bili naši starši pri istih letih

 

starejsiDanašnji odrasli so tako nezdravi, da so 15 let starejši od svojih staršev in starih staršev pri isti starosti, pravijo nizozemski raziskovalci. Bolj verjetno je, da trpijo zaradi visokega krvnega tlaka, sladkorne bolezni in debelosti kot prejšnje generacije, glede na študijo, objavljeno v European Journal of Preventive Cardiology.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.