Študija o zdravljenju raka: Izvleček iz grozdnih pešk bistveno močnejši od kemoterapije

 

ekstrakt grozdnih peskV zadnjih letih je že več študij dokazalo, da je izvleček iz grozdnih pešk učinkovito zdravilo proti raku.  Ta izvleček, znan tudi pod kratico GSE (grape seed extract) namreč proti rakavim celicam deluje na več različnih načinov. Pri levkemiji povzroči, samouničenje rakavih celic (1). Pri raku glave in vratu uničuje rakave celice, zdravih celic pa se ne dotakne (2). Pri kolorektalnih tumorjih (tumorjih debelega črevesa in danke) je v študiji na miših rast tumorjev zaustavil 3), Kar je še posebej pomembno, ker se ta vrsta raka uvršča med vodilne vzroke smrti zaradi rakavih obolenj.

Preberi več


 

Harvardska študija: Zakaj je krompir tako nezdrav?

 

ocvrt krompircekResnični strokovnjaki za zdravo prehrano to že dolgo vedo, sedaj pa je tudi uradna znanost presenečeno ugotovila, da je krompir smrtonosen (in tudi pojasnila, zakaj). Čeprav je zelenjava zdrava – še posebej, če je pridelana na ekološki, naravi prijazen način ter če jo uživamo pretežno v surovem stanju – in čeravno štejemo krompir na nek način med “zelenjavo” – navsezadnje ga ne moremo prištevati med sadje, meso ali maščobe …, pa med zeleno listnato zelenjavo in krompirjem obstajajo velike razlike.

Preberi več


 

Raziskava: Šminke s previsoko vsebnostjo nevarnih kovin

 

stupene sminke

 

 

Vsebnost kovin v nekaterih tako visoka, da bi lahko povečala tveganje za razvoj raka in povzročila nevrološke težave.  V šminkah in bleščilih za ustnice odkrili sledi svinca, kadmija, kroma, aluminija in še petih drugih težkih kovin. (Vir: Delo)

Preberi več


 

Raziskava: Gensko spremenjena soja povzročila neplodnost

 

neplodnost

 

 

Ruski znanstveniki so objavili rezultate raziskave, v kateri so z gensko spremenjeno sojo hranili živali. Po dveh letih so izgubile zmožnost razmnoževanja. Bi bilo treba tako hrano prepovedati, dokler ni narejenih več raziskav?

Preberi več


 

Raziskava - akupunktura učinkovito pomaga zmanjšati glavobol

 

akupunktura in glavobol

 

 

Največja raziskava na podočju alternativnega zdravljenja bolečin, ki so jo pred kratkim izvedli v Namčiji, je pokazala, da akupunktura učinkovito pomaga zmanjšati glavobol.

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.