Znanstvene raziskave potrdile povezavo med aluminijem v cepivih in avtizmom pri otrocih

 

cepivo aluminijNekateri zdravniki še vedno zmotno trdijo, da je vbrizgavanje aluminija »popolnoma varno«, dolga vrsta znanstvenih študij pa dokazuje, da lahko aluminij v cepivih okvari možgane. Nacionalna baza stranskih učinkov po cepljenju VAERS pa tudi potrjuje povezavo med avtizmom in aluminijem v cepivih, take dokaze pa vsebuje tudi medicinska literatura o toksičnih učinkih aluminija za človeka.

Preberi več


 

Raziskava: Kemoterapija pospešuje rast rakastih tumorjev

 

kemoterapijaVse odkar se je kemoterapija začela uporabljati v medicini, želijo zdravniki in onkologi odgovoriti na to nadležno vprašanje: Zakaj je tako, da se zdi, da kemoterapija na začetku deluje, nato pa kasneje rakave celice še bolj agresivno razvijajo, medtem ko se telo ne odziva več na kemoterapijo? Izkazalo se je, da kemoterapija poškoduje zdrave celice in povzroči, da začnejo izločati protein, ki pospešuje rast rakastih tumorjev.

Preberi več


 

Študija: Terapije brez zdravil zmanjšujejo bolečine pri hospitaliziranih pacientih

 
nurseNetradicionalne terapije lajšajo bolečine širokemu krogu hospitaliziranih pacientov in to celo do 50% pacientom, kažejo podatki prve tovrstne raziskave, objavljene v strokovni publikaciji Journal of Patient Safety.
Študija kaže, da ima bolnišnični program integrativne medicine pomemben vpliv na področju, kjer je obvladovanje bolečine glavni izziv in imajo lahko tradicionalna zdravila negativne posledice.

Preberi več


 

Raziskave potrdile povezavo med cepljenjem proti novi gripi in narkolepsijo

 

narkolepsija(Natural News) Pojavilo se je vse več dokazov, ki kažejo na to, da je cepivo Pandemrix, proizvajalca GlaxoSmithKline (GSK), ki se je na široko distribuiralo po Evropi v času pandemske H1N1 prašičje gripe v letih 2009 –2010 odgovorno za povzročitev hudih in trajnih stranskih učinkov pri velikem številu otrok, ki so bili cepljeni s tem cepivom. Več kot 800 otrok, med njimi jih je veliko iz Švedske, imajo sedaj zaradi cepiva trajno in neozdravljivo bolezen narkolepsijo. Določeni vladni uradniki sedaj zahtevajo odgovore.

Preberi več


 

Študija - znanstveno dokazane koristi masaže

 

masazaVeliko športnikov lahko potrdi koristne učinke masaže, kot so zmanjšanje bolečin in hitrejše okrevanje. Sedaj obstaja tudi znanstvena podlaga, ki podpira vaš termin pri maserju. Na celični ravni masaža zmanjšuje vnetne procese in pospešuje rast novih mitohondrijev v mišicah. Raziskava je bila objavljena v februarski online ediciji revije Science Translational Medicine. (Povzetek članka iz revije Science Daily)

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.