Alternativno zdravljenje za stres in anksioznost

 

Stres in anksioznost sta pogosti težavi sodobnega časa. Prav v zvezi s stresom se ljudje občutno več odločajo za alternativne in naravne metode. Naravni in alternativni načini zdravljenja so zadnje čase zelo iskani, ker so neinvazivni in v primerjavi s klasično medicino skorajda nimajo stranskih učinkov.

 

 

Alternativno zdravljenje in naravne terapije za stres in anksioznost

 

Aromaterapija za stres in anksioznost:

Aromaterapija uporablja za izboljšanje počutja in telesnega stanja eterična olja. Pri eteričnem olju so rastlinski in cvetlični ekstrakti pomešani z osnovnimi olji, tako da ustvarijo paleto arom, ko jih vdihavamo. Eterična olja se uporabljajo tudi kot del masaže, z namenom da se sprosti mišična napetost in stres v telesu. Več o aromaterapiji lahko preberete tukaj.

 

 

Meditacija za stres in anksioznost:

Meditacija je disciplina, ki uporablja kontrolirano dihanje in mentalno osredotočanje ali tehnike vizualizacije, z namenom doseči globoko in dolgotrajno sprostitev. Meditacija ima dokazano pomirjevalen učinek in se dostikrat prakticira, da ublaži posledice stresa in hitrega tempa življenja. Več o meditaciji lahko preberete tukaj.

 

 

EFT tehnika (Emotional Freedem Technique) za stres in anksioznost:

EFT tehnika uporablja aspekte tradicionalne kitajske medicine, posebno akupresure z namenom da sprosti širok spekter težav, med drugim tudi stres, napetosti in anksioznost (tesnobo). Več o EFT tehniki lahko preberete tukaj.

 

 

Homeopatija za stres in anksioznost:

Homeopatija uporablja močno razredčene učinkovine iz rastlinskih in živalskih ekstraktov. Ponavljano redčenje povečuje moč učinkovine. Posamezna homeopatska zdravila se predpisujejo z namenom, da se pozitivno vpliva na določene simptome ali težave. V Sloveniji se homeopatska zdravila prodajajo tudi v lekarnah. Več o homeopatiji lahko prebetete tukaj.

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.