Samosas - presni zelenjavni zvitki

 

samosas zelenjavni zvitki

 

 

 

 

Samosas - zelenjavni zvitki v presni obliki.

 

Za osem zavitkov potrebujemo

  • 800g bučk (tri srednje velike)
  • 50g lanene moke*
  • pol žličke kajenskega popra
  • tri žlice limoninega soka
  • tri žlice olivnega olja

* lanena moka = v kavnem mlinčku zmleta lanena semena

Sestavine zmešamo v mešalniku (ali blenderju), da dobimo gladko maso. V obliki kvadrata jo  enakomerno porazdelimo na dva pladnja dehidratorja. Po osmih urah sušenja na eni strani, obrnemo in sušimo še slabo uro na drugi strani.

Testo z vsakega pladnja razrežemo na štiri enako široke trakove.

 

samosas zelenjavni zvitki


Nadev

  • 120g bučk
  • 50g sončničnih semen
  • dva suha paradižnika
  • žlica kurkume
  • pol žličke kajenskega popra
  • žlica limoninega soka
  • strok česna
  • ingver
  • žlička agavinega soka

Sestavine dobro premešamo v mešalniku. Nato pa v nadev dodamo še na drobno narezan:

  • majhen paradižnik
  • dva lista blitve
  • pol srednje velike čebule

 

Priprava

Samoso je potrebno le še zaviti v trikotno obliko in jo napolniti z nadevom. 

Dober tek!

 

Recept vir: www.presno.si

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.