Domač kokosov jogurt

 

kokosov jogurt

 

 

 

Uživanje probiotikov in fermentiranih živil je zelo koristno in zdravo. Naredite si tako zdrav kokosov jogurt, ki mu lahko dodate sveže sezonsko sadje.

 

 

Sestavine:

  • 2 - 3 tajski kokosovi orehi - potrebovali boste za 2 skodelici svežega kokosa
  • 1/4 skodelice kefirja ali 1 probiotična kapsula
  • malo prave burbonske vanilije
  • kokosov sladkor ali stevija za sladilo
  • sveže sadje (po želji)

 

kokosov jogurt

 

Priprava

Za pripravo kokosovega jogurta potrebujete dovolj zmogljiv blender.

Na koščke narezano kokosovo sredico v blenderju mešajte s pribl. 2 dl vode, dokler zmes ne postane popolnoma gladka.

Dodajte kefir ali vsebino probiotične kapsule in na kratko pomešate.

Vlijte zmes v stekleno posodo s pokrovom  in zaprite pokrov. (Pustiti morate še nekaj prostora, ker bo jogurt še malo narastel)

Nato posodo pokrijte in pustite, da fermentira 8-12 ur, najbolje na kaki višji polici, temperatura prostora pa naj bo med 22-26 stopinjami C.

Jogurt je pripravljen, ko je okus rahlo kisel. Po želji dodajte sveže sadje, vanilijo in naravno sladilo.

Pa dober tek!

 

Recept vir: Healing The Body

 

Uživanje koristne probiotične hrane iz polnovrednih virov je postalo v današnjem času precej težje kot nekoč, saj je izbira v trgovinah zelo omejena. Večina se nas odloči za probiotične jogurte, ki pa so polni sladkorja, narejeni iz pasteriziranega (mrtvega) mleka, probiotične kulture pa so povečini samo dodane na koncu procesa.


Če pa naredimo jogurt sami doma iz svežega kokosa, lahko izkoristimo vso zdravilnost mineralov, ki so prisotni v sveži kokosovi sredici in vodi, obenem pa lahko zaužijemo izjemnno veliko število pravih probiotičnih kultur, ki nastanejo v fermentacijskem procesu.

Prav tako pa je okus jogurta res zelo dober!

 

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.