Zakaj bi nekateri zdravniki raje umrli, kot šli na kemoterapijo

 

kemoterapijaNekateri zdravniki priznavajo – v primeru diagnoze raka, ki je že napredoval, ne bi šli na kemoterapijo. Dr. Ken Murray je s svojo objavo članka z naslovom "Kako umirajo zdravniki", v katerem odkrito priznava, da bi v primeru diagnoze raka v poznem stadiju, rajši dočakal smrt doma v miru in krogu družine, kakor pa da bi se odločil za standardne invazivne postopke zdravljenja raka kot je kemoterapija, zelo razburkal medicinsko in ostalo javnost.

Tudi dr. Martin Scurr, ki piše za časopis Daily Mail odkrito priznava:

»Če bi jutri ugotovil, da imam raka, ki je že napredoval in ogroža moje življenje, ne bi takoj odhitel k zdravnikom, ki bi mi predpisali zelo težke in invazivne oblike zdravljenja.

Ne, zaprl bi svojo londonsko bolnišnico, se odpravil domov v Norfolk, si naredil zalogo gin-tonika in se imel prav imenitno lepo do svojega konca.

Kot mnogo zdravnikov, dobro razumem, kako je oskrba, ki jo nudimo pacientom, ki imajo resne, življenjsko-ogrožajoče bolezni, konec koncev, popolnoma neuspešna.

Še huje, lahko bi se za več mesecev podvrgel uničujočim in napornim terapijam, ki mogoče podaljšajo dolžino življenja, vendar pa ne naredijo ničesar za kvaliteto življenja.

Vendar pa, ko dajemo tako vrsto oskrbe pacientom, se velika večina zdravnikov, ki jih jaz poznam, za tako oskrbo zase ne bi odločila.

Vendar je bilo to dejstvo tabu v medicinskem svetu. Molk je prvi prekinil dr. Ken Murray, profesor družinske medicine iz Južne Kalifornije. Prišel je na naslovnice časopisov po vsem svetu, ko je objavil esej z naslovom Kako umirajo zdravniki v on-line časopisu, v katerem piše, da se zdravniki ne bi podvrgli nobenim intervencijam, ki »rešujejo življenja«, saj so take terapije velike po obljubah in majhne po uspehu, ter vključujejo veliko trpljenja in stiske.

 

Povzeto po članku, objavljenjem v Daily Mail. 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.