Aromaterapija in eterična olja za domači spa

 

kopel

 

 

Hladni jesenski in zimski dnevi so kot nalašč za razvajanje v toplem objemu doma. In kaj je lepšega in bolj prijetnega kot aromatična kopel ob soju svečk? Ko si vzamemo čas samo zase, da pocrkljamo svoje telo in dušo.

 

 

Kopeli že od nekdaj veljajo za zdravilne, hkrati pa so tudi lepotilne. Najboljša je kopel celega telesa, če pa doma nimamo kadi ali preprosto ne najdemo časa, pa je več kot odlična alternativa nožna kopel. Kopel si pripravimo iz mešanice soli in eteričnih olj, ki jih izberemo intuitivno oziroma glede na to, kakšen učinek želimo.

Bogastvo eteričnih olj nam tako omogoča, da ustvarimo sprostilno, razstrupljevalno, ogrevalno, kopel za krepitev imunskega sistema ali kakšno drugo povsem po naši izbiri.

Eterična olja delujejo na nas na vseh ravneh, tako na fizični, mentalni, čustveni kot duhovni, zato so nepogrešljivi v vsakem domačem spaju ali domači lekarni.

V sprostilne namene lahko uporabimo eterično olje zelene mandarine, kamilice ali sivke, za razstrupljanje rožmarin, limono, rožno pelargonijo, komarček in grenivko, za ogrevanje so odlični cimet, klinčki in ingver, za krepitev imunskega sistema pa je eno najboljših eterično olje niaoulija.

 

Sprostilna kopel

skodelica grobe piranske soli
3 kapljic EO sivke
5 kapljic EO mandarineOgrevalna kopel
3 kapljice EO cimeta
3 kapljice EO ingverjaKopel za krepitev imunskega sistema
5 kapljic EO niaoulija
3 kapljice EO rožmarina

Priprava kopeli

V skodelico soli nakapajte izbrana eterična olja in premešajte z leseno palčko. V kad natočite toplo vodo, dodajte sol, vodo premešajte, se potopite vanjo in v kopeli uživajte 15 do 30 minut!

Sol ima že sama močan zdravilni in razstrupljevalni učinek, zato je pomembno, da po vsaki kopeli spijete veliko tekočine, najbolje vode.

Vzemite si čas zase in si redno privoščite aromatično kopel. Verjemite, telo vam bo več kot hvaležno.

Avtorica: Maja Šantl, aromaterapevtka

 

Vir: www.amalu.si

 

 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.