Šest najboljših eteričnih olj proti stresu in anksioznosti

 

etericna olja anksioznostVsakdo od nas se počuti kdaj pod stresom, še posebej sedaj, ko je nastopila nova šolska sezona.  Ne glede na to, ali ste študent ali starš, se vam dostikrat dogodi, da občutite strah, nervozo, stiskanje v prsih in tesnobo. Vendar pa, ali ste opazili, da imajo določeni vonji takojšen pomirjujoč vpliv na vaše počutje? V kolikor uporabite difuzor, ki bo razpšil prijetne vonje eteričnih olj po zraku, se boste lahko bolj umirili in ostali osredotočeni in zbrani. V nadaljevanju je šest najboljših eteričnih olj, s katerimi si lahko pomagate pri stresu in anksioznosti.

Preberi več


 

Z aromaterapijo lahko izboljšamo počutje

 

aromaterapijaAromaterapija je vedno bolj priljubljena alternativna oblika lajšanja in preprečevanja težav sodobnega življenja. Njene osnovne sestavine, dišeča eterična olja, so prijetne vsem generacijam in le malokdo bi se uprl prijetno dišeči sobi, energični masaži ali pa prijetno topli kopeli z dodatki dišav.

 

Preberi več


 

Varna uporaba eteričnih olj

 

etericna olja varna uporabaVarna uporaba eteričnih olj je zelo pomembna. Eterična olja so 70-100 krat bolj koncentrirana od sušenih zelišč. 1 kapljica lahko vsebuje več kilogramov ali ton rastline, zato moramo z njimi ravnati spoštljivo.

 

 

Preberi več


 

Z uporabo eteričnih olj izboljšamo kvaliteto življenja

 

etericna oljaEterična olja lahko učinkovito uporabljamo na številne preproste načine, ki bodo izboljšali naša življenja. Z njihovo pomočjo lahko pretežno sami poskrbimo za zdravje in odpornost, dobro kondicijo telesa, čist dom, dvig razpoloženja, pomiritev ter na ta način zmanjšamo in prekinemo vnos vse številčnejših škodljivih kemikalij v telo in dom.

Preberi več


 

Eterično olje kadilne bosvelije ima številne zdravilne lastnosti

 

etericno olje kadilna bosvelijaZdravilna moč eteričnega olj kadilne bosvelije je poznana že tisočletja. Med Egipčani je veljalo za božji vonj. Uporabljali so ga kot kadilo v procesu balzamiranja ter za zdravljenje številnih bolezni.

 

 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.