Študija potrdila, da homocistein lahko znižamo z zdravo hrano

 

cesen

 

Včasih placebo tabletke, ki jih uporabljajo v študijah, delujejo enako dobro ali bolje od zdravil. Imamo pa tudi hrano, ki deluje neprimerno bolje od placeba. In tak primer so živila in prehranska dopolnila, ki vplivajo na zniževanje aminokisline homocistein.

Preberi več


 

Piškoti zdravju enako škodljivi kot cigarete

 

piskoti

Čeprav že dolgo vemo, da so transmaščobne kisline tesno povezane z nastankom srčno-žilnih obolenj, je izdelkov s temi nevarnimi snovmi na policah slovenskih trgovin vsako leto več.

 

Preberi več


 

Aditivi povzročajo hiperaktivnost otrok

 

aditiviPrehranski dodatki, kot so ugotovili britanski znanstveniki, lahko povečajo intenzivnost hiperaktivnosti pri otrocih. Aditive ali prehranske dodatke prehranskim proizvodom dodajajo, da podaljšajo trajnost izdelkov, da izboljšajo okus, barvo in izgled.

Preberi več


 

Obvezna oprema pri nakupovanju

 

nakupovanjeV sodobnem času, ko gremo v trgovino, bi bilo dobro s seboj imeti obvezno opremo, ki vključuje: Plonk listek in povečevalno steklo. Šalo na stran, a ti dve preprosti zadevi vam lahko olajšata nakup in tako kupite bolj zdrave izdelke brez dodanih aditivov. Če na embalaži piše brez konzervansov, ni še nujno, da je izdelek tudi brez aditivov. Zakaj plonk listek? Zato, da imate na njem napisane najbolj škodljive aditive, ki se začenjajo z E-ji.

Preberi več


 

Ni nam vseeno - projekt, ki razkriva, kateri aditivi se nahajajo v prehranskih izdelkih

 

ni nam vseenoProjekt "Ni nam vseeno!" je namenjen vsem nam, ki si želimo več informacij o dodatkih (aditivih), ki se nahajajo v naših pijačah in prehrambenih izdelkih. Na spletni strani so objavljeni podatki o nevarnosti posameznih aditivov, obenem pa se na njej dopolnjuje zbirka podatkov o izdelkih, ki te aditive vsebujejo. V tem nepridobitnem projektu sodelujejo prostovoljci, ki sporočajo nove izdelke ali njihove spremembe. S projektom želimo ozavestiti potrošnike, da kupujejo premišljeno in izbirajo izdelke, ki so zdravju prijaznejši.

Preberi več


 

Možganska kap vse pogostejša tudi pri mladih - kako jo preprečiti?

 

mozganska kapLjudje srednjih let navadno ne razmišljajo(-mo) o možganski kapi, še manj pa o njej razmišljajo mladi. To je nekaj, kar povezujemo z ljudmi v starejših življenjskih obdobjih, ko telo ne funcionira več optimalno in se začne na razne načine starati in popuščati. Pojavijo se take in drugačne bolezni, zato ne preseneti, če tu in tam odpove tudi ožilje, ki prepreda naše možgane. Globalna študija, objavljena dne 23.10.2013 v ugledni medicinski reviji Lancet, pa je pokazala, da pogostost možganske kapi vse bolj narašča tudi pri mladih, in to z alarmantno hitrostjo. 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.