Glukozno-fruktozni sirup: Moti normalno delovanje možganov

 

glukozno fruktozni sirupUporaba glukozno-fruktoznega sirupa (GFS) je že dolgo bila povezana z  zamaščenimi jetri in žilami, diabetesom  in vse večjo prekomerno težo, sedaj je pa nova študija preiskovala učinke GFS-ja na možgane. GFS je poceni sestavina, ki jo dodajajo v hitro hrano in gazirane pijače ter je 6-krat slajši od sladkorja, pridobljenega iz sladkornega trsa. 

Preberi več


 

Ftalati povzročajo raka na dojkah in druge resne zdravstvene težave

lak za nohte ftalatiFtalati so kemične spojine, ki se v industriji uporabljajo kot mehčala in jih lahko najdemo skoraj povsod okrog nas. V zadnjem času so raziskave in študije dokazale, da ftalati, ki imajo podobno strukturo kot naši hormoni, delujejo kot hormonski motilci izredno škodljivo na naše telo, povezani so s feminizacijo moških in dokazano povzročajo raka, predvsem raka na dojkah in raka na modih.

Preberi več


 

Vemo za zdravstvene posledice herbicida iz Rač?

 

glifosfatV Slovenijo porivajo vse svinjarije, ki so drugje prepovedane,« ugotavlja Anton Komat. Dennis Albaugh, ameriški »princ pesticidov«, kakor ga je poimenovala revija Forbes, je kupil kemično tovarno (prej Pinus) v Račah. Multiilijarder iz zvezne države Iowa s kmetijskimi kemikalijami konkurira po vsem svetu zloglasni multinacionalki Monsanto. Med izdelki tovarne Albough TKI v Račah je tudi herbicid Boom effect, ki vsebuje izredno nevaren glifosfat.

Preberi več


 

Je tuna res tako zdrava?

 

zivo srebro tunaSkozi industrijsko onesnaževanje se v naravo, v zrak, lahko sprošča živo srebro. Živo srebro nato potuje po zraku in pada na zemljo, v potoke, reke, oceane in jezera. V vodi se živo srebro spremeni v metil živo srebro.To je ta tip živega srebra, ki je lahko škodljiv za naš organizem, za še nerojenega ali majhnega otroka. Ribe absorbirajo metil živo srebro, ki se nato kopiči v njih. Raven in količina srebra v ribah je odvisna od tega, kaj ribe jedo. Skoraj vse ribe in morski sadeži vsebujejo sledi metil živega srebra.

Preberi več


 

Strupi v vaši nakupovalni košari

 

nakupovalna kosaraDandanes je težko slediti vsem nasvetom glede prehranjevanja, saj še na tiste, ki se skušajo zelo zdravo prehranjevati, prežijo nevarnosti. V rižu se lahko skriva arzen, v zelenjavi in polnozrnatih žitih kadmij, v morski hrani pa živo srebro. 

 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.