Aditivi povzročajo hiperaktivnost otrok

 

aditiviPrehranski dodatki, kot so ugotovili britanski znanstveniki, lahko povečajo intenzivnost hiperaktivnosti pri otrocih. Aditive ali prehranske dodatke prehranskim proizvodom dodajajo, da podaljšajo trajnost izdelkov, da izboljšajo okus, barvo in izgled.

Preberi več


 

Kalcij v hrani - najboljši rastlinski viri

 

kalcijKalcij ima pomembno vlogo pri gradnji kosti v človeškem telesu in ohranjanju njihove trdnosti. Znano je, da so s kalcijem bogati različni mlečni izdelki in jajca. A tudi tisti, ki ne uživajo izdelkov živalskega izvora, ga lahko pridobijo v potrebni količini z uživanjem oreščkov, sadja in zelenjave, ki so bogati s kalcijem. V nadaljevanju lahko preberete o pomenu kalcija za naše telo in zdravje, zelenjavi, bogati s kalcijem, sadju, bogatem s kalcijem in kalciju v oreščkih.

Preberi več


 

Glukozno-fruktozni sirup: Moti normalno delovanje možganov

 

glukozno fruktozni sirupUporaba glukozno-fruktoznega sirupa (GFS) je že dolgo bila povezana z  zamaščenimi jetri in žilami, diabetesom  in vse večjo prekomerno težo, sedaj je pa nova študija preiskovala učinke GFS-ja na možgane. GFS je poceni sestavina, ki jo dodajajo v hitro hrano in gazirane pijače ter je 6-krat slajši od sladkorja, pridobljenega iz sladkornega trsa. 

Preberi več


 

Prevelika uporaba paracetamola lahko povzroči zdravstvene težave

calpolStarši otrokom prehitro dajo paracetamol, pretirana uporaba zdravila pa lahko vodi v astmo, lahko pa povzroči tudi poškodbe ledvic, jeter in srca. Strokovnjaki svarijo, da zdravilo ni primerno za zniževanje nizke vročine. Vir: 24ur.com

 

 

Preberi več


 

2 parabena in ena kombinacija kemikalij prepovedana v kozmetičnih izdelkih za otroke

 

parabeni nevarniOd 01. aprila 2015 je v vseh državah EU v veljavi prepoved uporabe Propylparaben-a in Butyl-paraben-a v kozmetičnih izdelkih za otroke, mlajše od treh let. (Delna) prepoved pa velja tudi za sočasno uporabo Methyl-chloroisothiazolinon (MCI) in Methylisothiazolinon (MI) v kozmetičnih izdelkih.

 

Preberi več


 
 
2012 © Alternativno Zdravljenje - alternativno-zdravljenje.si
Vse pravice pridržane | Izdelava spletne strani - 1in1.si
Pomembno! Vsi podatki, objavljeni na tem spletnem portalu so izključno informativne narave in jih uporabite kot vir splošnih informacij. Prav tako vse informacije na tem spletnem portalu nimajo namena nadomestiti pregleda in posveta z vašim osebnim zdravnikom ali specialistom, ki sta edina kvalificirana in poklicana za presojo vašega zdravstvenega stanja in za posredovanje zdravstvenih nasvetov glede vaše morebitne bolezni oz. vaših zdravstvenih težav. Mnenja avtorjev objavljenih prispevkov, objavljenih na tem portalu ne odražajo nujno tudi mnenja skrbnikov portala Alternativno-zdravljenje.si.